Hlavní obsah

Kouče Baníku mladíci potěšili. Byl jsem dost nervózní, říkal tvůrce hry Ožvolda

Ostrava

Do těžkého souboje s pražskou Spartou vyslal ostravský trenér pozměněnou sestavu. Na soupisku se kromě distancovaných hráčů nevešli ani cizinci Kukec, de Azevedo či Lásik, šanci hrát od začátku naopak dostali odchovanci Honiš či Ožvolda, pro něhož bylo utkání se Spartou, která šťastně vyhrála 1:0, vůbec první ligovou zkušeností.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Vácha ze Sparty a Dan Ožvolda z Baníku.

Článek
Fotogalerie

„Před zápasem jsem byl dost nervózní, ale snad to nebylo na hřišti vidět," povídal 19letý záložník Dan Ožvolda, který šel na hřiště v roli tvůrce hry. „Je to můj post, v juniorce hru tvořím, a stejné úkoly jsem měl i proti Spartě," svěřoval se ostravský záložník.

Jeho dalším úkolem bylo znepříjemňovat život Marku Matějovskému a to se mu dařilo výborně.

„Jak Honiš, tak Ožvolda mě velmi mile překvapili. Svou roli plnili výborně i střídající Šašinka a Szotkowski. To jsou kluci, kteří bezezbytku splnili své povinnosti na hřišti. Soupeře do ničeho nepustili, ba naopak ještě byli nebezpeční. To mi v minulých zápasech chybělo," chválil ostravské mladíky trenér Radomír Korytář a naznačil, že toto je jedna z možných cest, po které se Baník na jaře vydá - sázka na odchovance.

„Zkušení nechyběli," připustil Korytář. „Věřím, že tohle naše budoucnost. Baník vždy táhli odchovanci," souhlasil Tomáš Mičola.

Reklama