Hlavní obsah

Dukla si to s námi rozdala na férovku, složil soupeři poklonu Krejčí. Těší ho náskok na Spartu

Plzeň

Dukla na Plzeň umí zahrát, už několikrát v posledních letech ji dokázala obrat o body. Naposledy zkraje podzimu odjel mistr z Julisky s prázdnou (0:1). Jenže v neděli večer, v duelu, který uzavřel podzimní část Synot ligy, dominovala jednoznačně Viktoria. Pražany vyprovodila 3:0 a do jara půjde s tříbodovým náskokem na druhou Spartu. „Jsme rádi, že jsme poslední zápas v lize na podzim zvládli a udrželi jsme odstup od Sparty. Pohled na tabulku nás těší,“ pochvaloval si plzeňský trenér Karel Krejčí.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňští fotbalisté vyhráli nad Duklou a přezimují s tříbodovým náskokem na Spartu.

Článek
Fotogalerie

„Vyšel nám úvod, kdy dal Hořava nádherný gól. Po přestávce jsme vstřelili druhý, závěr jsme si pohlídali. Navíc jsme přidali parádní třetí branku. Dukly jsem se trochu obával, ale odehráli jsme to skvěle," dodal Krejčí.

Jeho protějšek Luboš Kozel měl samozřejmě opačné pocity. Sportovně však přiznal, že body zůstaly zaslouženě v Doosan Aréně.

„Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, nicméně chtěli jsme překvapit. Jenže celý průběh utkání šel proti nám. Inkasovali jsme rychlý gól, který nastavil chod dalších minut. Výhra Plzně byla naprosto zasloužená," posteskl si Kozel.

Pražané po trefě Hořavy přežili několik šancí Plzně, v závěru první půle však mohla přijít jejich chvíle. Jenže Tomáš Přikryl spálil obrovskou šanci, když ze tří kroků nedokázal prostřelit čtveřici domácích hráčů včetně gólmana Kozáčika, jež stáli na brankové čáře.

„Pokud jsme mohli utkání zdramatizovat, museli jsme tuto šanci proměnit. Byla ložená, pokud by Tomáš dal, bylo by to otevřenější. Bohužel," litoval Kozel.

Dukla nepřijela se zanďourem

Ve 2. kole dokázal jeho tým Viktorii pokořit, v neděli se ovšem hrálo podle odlišných not. K podobnému kousku měli Pražané hodně daleko. „Měli tehdy před pohárem, nehráli v nejsilnější sestavě, dokázali jsme to však využít. Teď byli koncentrovaní," pověděl Kozel.

Svůj dík za solidní partii má však i Dukla, neboť se, podobně jako před nedávnem Zlín, nesnížila k defenzivní taktice.

„Duklu musím pochválit, hraje fotbal, na který se dá dívat. Nepřijela se zanďourem, rozdala si to s námi na férovku," složil soupeři poklonu Krejčí. Ten má radost z formy, kterou chytil stoper Jan Baránek, který zaznamenal v posledních třech zápasech tři góly. Celkem jich na podzim vstřelil pět. Nelituje, že je konec podzimu? „Ani mě to nemrzí, mám toho docela dost, konečně bude čas si odpočinout," podotkl s úsměvem 22letý obránce.

Zatímco Západočeši přezimují na čele soutěže s 35 body, Dukla s 19 body na 11. příčce. „Spokojenost s výsledky nepanuje. Bohužel jsme nedokázali vytěžit víc ze zápasů, které jsme měli dobře rozehrané," litoval Kozel.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články