Hlavní obsah

Prostě mě to teď trefuje, směje se plzeňský stoper Baránek

Plzeň

Tři zápasy, tři góly. Plzeňský stoper Jan Baránek zažil famózní týden! Dvaadvacetiletý obránce rozhodl ligový duel v Jablonci (1:0), ve čtvrtek pohárový v Brně (1:0) a v neděli se podílel brankou na výhře nad Duklou 3:0 v 16. kole Synot ligy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Plzeňský stoper Jan Baránek (vlevo) vstřelil proti Dukle druhý gól Viktorie. v pozadí útočník Jean-David Beauguel.

Článek

„Góly mě samozřejmě moc potěšily, důležitá jsou ale vítězství. Ta se počítají především," řekl Baránek po utkání s Duklou. Ve druhém poločase si naskočil na centr Hrošovského z přímého kopu a zblízka hlavou zvýšil na 2:0.

Celkově to byl už jeho pátý gól na podzim, vedle zmíněných tří branek se totiž trefil ve šlágru se Spartou (2:1) a v Teplicích (2:2). „Spíš je to náhoda, že mě to vždycky trefí. A pak už to tam nějak spadne," směje se Baránek, který do Plzně přišel před rokem z Baníku Ostrava.

Na podzim si vybojoval pevné místo v základní sestavě, jeho forma roste zápas od zápasu. Pro Baránka škoda, že po čtvrtečním domácím duelu Evropské ligy s Villarrealem následuje zimní pauza.

„Musím říct, že mě ani nemrzí, že je konec podzimu. Už toho mám dost, konečně bude čas si odpočinout," podotkl Baránek, kterého při zápase s Duklou oslavovali fanoušci Viktorie. „Ani jsem si toho nevšiml. Pokud to tak bylo, moc mě to těší," culil se obránce.

Prodlouží proti Villarrealu střeleckou sérii?

Reklama

Související témata: