Hlavní obsah

SESTAVA KOLA: Plzeň uzavřela ligový podzim svěží a ovládla jedenáctku

Praha

Poslední kolo podzimní části soutěže již bodový rozestup v čele soutěže nezměnilo. Jenže zatímco vedoucí Plzeň se loučila svěžím výkonem proti Dukle, druhá Sparta musela děkovat svému brankáři a především hrubce posledního Baníku, který ji zle proháněl. To všechno se ve složení ideální jedenáctky 16. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz samozřejmě projevilo.

Foto: Sport.cz s použitím webových stránek klubů

Sestava 16. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:

Článek

Jen na tři a půl hodiny klesli na druhé místo, jinak si ovšem první příčku jistě pohlídali. Fotbalisté Plzně se mohli v závěru podzimu spolehnout na střílejícího stopera Baránka, obraně dodával klid i mazák Limberský. Svou pohodu posledních kol pak znovu demonstrovali také záložníci Hořava a Kovařík, kteří vystřihli parádní góly.

Naopak Sparta získala tři body na hřišti posledního Baníku díky jediné střele na branku. Pokud by ji znovu výrazně nepodržel gólman Bičík, nemohla v Ostravě uspět...

Šlágr kola se hrál u Nisy, v sázce bylo čtvrté místo zaručující start v pohárové Evropě. Liberec díky bleskovému obratu po přestávce zastavil rozlet Slavie. Rozhodujícím žolíkem se stal útočník Bakoš, v obraně na sebe znovu upozornil Hovorka a kapitán Pavelka pak prodloužení smlouvy oslavil vítěznou trefou.

Hodně divoká byla výhra Slovácka nad Teplicemi (4:2). Oba soupeři měli dvougólového střelce, domácí Diviše a hosté Horu. Gól a asistenci si zase připsal příbramský objev Barák v duelu s Olomoucí.

Sestava 16. kola fotbalové Synot ligy podle Sport.cz:
Bičík (Sparta) - Baránek (Plzeň), Hovorka (Liberec), Limberský (Plzeň) - Barák (Příbram), Pavelka (Liberec), Hořava (Plzeň), Kovařík (Plzeň) - Bakoš (Liberec), Diviš (Slovácko), Hora (Teplice).

Reklama

Související témata: