Hlavní obsah

Šilhavý po zpackaném podzimu v Jablonci skončil, Pelta hledá nového trenéra

Jablonec

Po půldruhém roce skončil na lavičce jabloneckých fotbalistů trenér Jaroslav Šilhavý. Vaz mu s definitivní platností zlomil závěr ligového podzimu, kdy se svými „Galácticos“ prohrál jak domácí duel s Plzní, tak i poslední zápas na Bohemians 1905. „Především nás ale zklamaly výkony a výsledky v utkáních v domácím prostředí, kde jsme za celý podzim dokázali porazit pouze Olomouc a Frýdek-Místek v pohárovém střetnutí,“ vysvětloval svůj rázný krok majitel klubu Miroslav Pelta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jaroslav Šilhavý po podzimu v Jablonci skončil.

Článek

Šilhavý přišel do Jablonce v červnu loňského roku ze sousedního Liberce, aby s Peltovou podporou a samozřejmě štědře otevřenou klubovou pokladnou začal budovat nové mužstvo. Měl za cíl prosadit se nejen na domácí scéně, ale i v pohárové Evropě. V první sezóně se mu dařilo za vytčeným cílem kráčet.

Jablonecké mužstvo získalo pod jeho vedením rekordní počet 64 bodů, v lize skončilo na třetí příčce, v domácím poháru se probojovalo až do finále, kde podlehlo Liberci. I úvod letošního podzimu Severočechům vyšel, neboť v kvalifikaci o Evropskou ligu vyřadili FC Kodaň a ztroskotali až na Ajaxu Amsterdam.

Kalich vypitý až do dna

Jenže boj na několika frontách nezvládali a na domácí scéně působili hodně rozpačitě. Zejména v domácím prostředí na Střelnici se jim vůbec nedařilo. Z jedenácti zápasů letos Šilhavého svěřenci dokázali vyhrát pouze dvakrát. A protože nezvládli ani poslední střetnutí v sobotu na Bohemians 1905 a v tabulce skončili až osmí, trenér předčasně skončil.

„Vypili jsme si kalich hořkosti až do dna," povzdechl si po porážce s Plzní trenér Šilhavý předtuše, že se mu kolem krku stahuje smyčka.

Po prohře s Bohemians 1905 už věděl, že je zle. „Mluvil jsem s panem Peltou a netajím, že jsme oba hodně zklamaní. Ale pořád věřím, že mám mužstvu co dát, i když trenér pochopitelně nikdy neví," bylo Šilhavému jasné, že je zle, když podlehl i zachraňujícím se klokanům.

Smlouvu měl sice v Jablonci ještě na půldruhého roku, ale v úterý ráno už věděl, že končí a mužstvu nic nedá.

Skončil trenér i realizační tým

„Po nadmíru vydařeném minulém soutěžním ročníku a úspěšných bojích v předkolech Evropské ligy, kde jsme čelili silným soupeřům, rozhodly neuspokojivé výsledky v domácí lize," glosoval Šilhavého odvolání Pelta, který pochopitelně vehementně shání nového kouče.

„Kandidátů je několik, jednání budou teprve probíhat v nejbližších dnech. V tuto chvíli je proto předčasné příchod nového trenéra jakkoliv komentovat," vyhnul se přímé odpovědi majitel jabloneckého klubu Pelta, na jehož popud odvolalo představenstvo nejen Šilhavého, ale celý realizační tým.

Reklama

Související témata: