Hlavní obsah

Klobouk dolů před výkony Zlína, smeká Rada. Překvapením je pro něj i postavení Teplic

Praha

Vedl fotbalovou reprezentaci, jako trenér dirigoval hned šest prvoligových klubů v tuzemsku. Coby hráč Petr Rada oblékal dres pražské Dukly, s níž slavil mistrovský titul. Okusil i angažmá v Německu a Kanadě. Naposledy působil v průběhu jara na lavičce Teplic, ovšem od nové sezóny je bez angažmá, a tak dění na ligové scéně glosuje pro Sport.cz.

Foto: Pavel Dosadil, Sport.cz

Petr Rada.

Článek

„Myslím, že postavení Plzně a Sparty na čele je podle očekávání. Dlouhodobě tyto dva kluby patří mezi trojici nejsilnějších tuzemských mužstev. Západočeši roli lídra potvrdili proti Dukle a myslím, že tříbrankový příděl pro Pražany byl až trošku krutý, protože utkání nevypadalo na takový rozdíl.

Sparta se strachovala o výhru v Ostravě, ale z jejího pohledu jsou rozhodující tři body. Mnohdy je velmi ošidné nastupovat na půdě posledního mužstva, navíc při rivalitě panující mezi oběma kluby. Kdyby Pražané zaváhali a ztráceli třeba už pět bodů na první příčku, dostali by se do problémů. Teď budou mít dostatek času na analýzu nejen posledního zápasu.

Po rozpačitém představení v předkole Evropské ligy se během podzimu velmi ofenzivním pojetím prezentovala Mladá Boleslav. Její projev fanoušky baví. Středočeši mohou litovat dvou posledních remíz, protože jinak by zlobili Plzeň se Spartou mnohem více. Určitě se budou o čelo rvát, ale jsem zvědavý, jak by je poznamenal odchod Skaláka se Zahustelem, které chtějí získat jiné kluby.

Liberec v přímé bitvě o čtvrtou příčku pokořil Slavii. Severočeši se potýkají s určitými zdravotními problémy, ale i tak dokázali dobře vystřídat a Bakoš skvělým výkonem nastartoval Slovan k obratu. Slavia po pomalejším podzimním startu pookřála, ale bude ještě potřebovat čas. Pro liberecký tým šlo určitě o příjemné povzbuzení před vyvrcholením podzimu proti Marseille v Evropské lize. Klubu se v létě podařilo vhodně kádr posílit o Folprechta, Bartošáka či Hovorku, pod trenérem Trpišovským udělali kus práce a postup do jarní fáze v Evropě by byl parádní odměnou.

Největším překvapením podzimu pro mě byl Zlín, jehož výkony mě velmi zaujaly. Několikrát jsem je viděl hrát živě a klobouk dolů. Jako nováček se prezentovali velmi slušným projevem. A nasbírali čtyřiadvacet bodů, což jim dává klid pro zimu i jarní pokračování ligy. Ale mnohdy mužstvo žene po postupu euforie, tudíž až další ročník ukáže skutečnou sílu mužstva.

Spokojenost určitě nepanuje v Teplicích. Nechci, aby si někdo myslel, že když jsem v létě klub opustil, tak se nyní mstím, ale klub určitě myslel na lepší, než dvanácté místo a pouhý tříbodový odstup od sestupových pozic. S kádrem a zázemím patří Teplice určitě do vyšších pater.

Největší zklamání ale zřejmě zažívá Jablonec. Po letním posilování bylo očekávání veliké, ale podzim se týmu moc nepodařil. Na druhou stranu odstup není tak velký a Severočeši určitě nejsou bez šance na atak pohárových příček."

Reklama

Související témata: