Hlavní obsah

Úřadující mistři z Plzně nafotili kalendář. Pomůže nemocným i lidem s hendikepy

Praha

Těžce nemocný obránce Marián Čišovský na trávníku Doosan Arény, za jeho zády tým Viktorie Plzeň. Asistent trenéra Pavel Horváth, záložník Tomáš Hořava a útočník Aidin Mahmutovič s hendikepovanými dětmi ze Stříbra. Obránci David Limberský a Radim Řezník na oddělení klinické gerontologie fakultní nemocnice v Plzni. Fotbalová Plzeň představila speciální kalendář pro rok 2016.

Foto: Josef Adlt

Marián Čišovský a tým Viktorie na plzeňském kalendáři.

Článek
Fotogalerie

Jeho stěžejním tématem je charitativní projekt Viktoriánské srdce. Za více než 3 roky své existence pomohlo více než desítce organizací v Plzni a blízkém okolí. Každý měsíc kalendáře je věnován jedné z organizací. Na fotografiích se představil kompletní kádr českého mistra. Snímky zachytily fotbalisty v reálných prostředích jednotlivých institucí, kterým projekt generoval už přes 1,5 miliónu korun.

Na jedné z fotek jsou například kouč Karel Krejčí, stoper Václav Procházka a brankář Matúš Kozáčik na návštěvě ve stacionáři Hájek pro hendikepované děti. Na dalším zase slovenská dvojice Michal Ďuriš s Patrikem Hrošovským se ženou, které pomáhá sdružení Antimeningokok.cz. Anebo Milan Petržela s Petrem Bolkem při rozpravě s lidmi z Domova poklidného stáří ve Vejprnicích.

„Fotbal je společenským fenoménem, který nekončí posledním hvizdem rozhodčího. Uvědomujeme si, že prostřednictvím našich fanoušků můžeme ovlivnit spoustu životních osudů a jsme za tuto možnost vděční. Kalendář vznikal právě v tomto duchu s cílem připomenout, že pomáhat se dá všude kolem nás," uvedl mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Kalendář za tři stovky

„Naším cílem byly příběhové fotografie, které by fanouškům představily reálné kulisy jednotlivých partnerských organizací i příběhy jednotlivců. Na každé stránce kalendáře je dominantní fotografie doplněna krátkým představením partnerské organizace," dodal Pillár.

Kalendář je k dostání v klubovém fanshopu a na eshopu Viktorie. Stojí 299 Kč, přičemž samotným nákupem pomohou fanoušci dobré věci. Z každého prodaného exempláře bude 50 korun určeno právě projektu Viktoriánské srdce.

Jednou z organizací, která obdrží příspěvek, bude Spolek28. Založili ho přátelé Mariána Čišovského s cílem společně pomáhat slovenskému fotbalistovi v boji se zákeřnou chorobou. Zároveň Spolek28 pomáhá dalším pacientům s amyotrofickou laterální sklerózou.

„Po lednovém ukončení prodeje kalendářů pak finální částka pomůže další organizaci, která rozšíří okruh viktoriánské rodiny," prozradil Pillár.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice