Hlavní obsah

Zahustel je před podpisem se Spartou. Z Letné zamíří do Boleslavi dva hráči

Praha
Aktualizováno

První zimní posilu už mají, týden po obránci Mazuchovi představí druhou. Zdroje blízké letenskému klubu potvrzují, že fotbalová Sparta je před podpisem smlouvy s reprezentantem Ondřejem Zahustelem. Za důrazného záložníka, který prožil skvělý podzim, účastník jarní části Evropské ligy pošle do Mladé Boleslavi vedle odstupného také na přestup Tomáše Přikryla a Lukáše Pauscheka, kteří hostovali v Dukle, respektive Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Zahustel z Mladé Boleslavi (vpravo) míří do rudého dresu Sparty. Na snímku s obráncem Mario Holkem.

Článek

Zajistili si postup v Evropské lize, v domácí soutěži jsou tři body za vedoucí Plzní. S podzimní částí sezóny ovšem nejsou na Letné úplně spokojení.

„Musíme sem přivést hráče, kteří Spartě chyběli. Vedle nesporné kvality musejí přinést do týmu agresivitu a důraz v osobních soubojích. A také efektivitu," avizoval kouč Zdeněk Ščasný.

Do jeho vzorce přesně zapadá Ondřej Zahustel. Sedmi ligovými góly přispěl k podzimní kanonádě mimořádně produktivní Mladé Boleslavi. Řekl si o nominaci do národního týmu a hned při krátkém debutu proti Srbsku také skóroval.

Není divu, že velký talent, jehož rozlet v minulosti brzdila vážná zranění, je na seznamu vytipovaných zimních posil jednou z priorit Sparty. A nejen její, o Zahustela stála třeba také Slavia, která díky čínskému kapitálu hodlá investovat milióny do výrazného oživení kádru.

Sparta nabídla hráčskou kompenzaci

„Zahustel je podle mě velký talent. Formu už prokazuje delší čas, jen měl smůlu na zranění. Dobře ho znám, chtěl jsem ho do Liberce i do Teplic. Je dobře vedený z domova, a to je základ," řekl na adresu 24letého krajního záložníka v jednom ze svých podzimních komentářů pro Sport.cz bývalý kouč národního týmu Petr Rada.

Šéf mladoboleslavského klubu Josef Dufek ještě před koncem podzimní části sezóny potvrdil, že první konkrétní nabídka na některého z jeho hráčů přišla právě ze Sparty na Zahustela.

Letenští mají předkupní právo na Zahustelova spoluhráče Jiřího Skaláka, také vzhledem k nabídkám ze zahraničí však pro ně bude nejspíš nedostupný.

V dostizích se Slavií pak měli výhodu, že mohli Dufkovi nabídnout některé z řady hráčů, které mají na hostování. Záložník Tomáš Přikryl ani krajní obránce Lukáš Pauschek se ve Spartě do základní sestavy neprosadili, pro Středočechy však jsou zajímavou kompenzací.

Zahustelův přestup by měl být zveřejněn a potvrzen po středečním podpisu smlouvy na Spartě.

Reklama