Hlavní obsah

Frťalovým asistentem v Jablonci bude Kopecký

Asistentem nového trenéra fotbalistů FK Jablonec Zdenka Frťaly bude Ivan Kopecký, který už s Frťalou spolupracoval při jeho předchozích angažmá ve Varnsdorfu a v Podbrezové. Oba podepsali s osmým týmem tabulky smlouvu do června 2017. Trenérem brankářů byla jmenována dlouholetá opora Jablonce Michal Špit, který ještě na podzim patřil do prvoligového kádru.

Foto: fkjablonec.cz

Zdenkovi Frťalovi bude dělat v Jablonci asistenta Ivan Kopecký.

Článek

Pětačtyřicetiletý Kopecký má za sebou 35 prvoligových startů a jeden gól v dresu Drnovic. Po ukončení hráčské kariéry vedl jako hlavní trenér Chrudim, Pardubice, Ústí nad Orlicí nebo Čáslav, poté se jako asistent připojil k Frťalovi.

Špitovi chybí jediný zápas k dosažení hranice 300 zápasů v nejvyšší soutěži, kromě Jablonce hájil barvy Sparty a Příbrami. Se 101 čistými konty je členem Klubu ligových brankářů.

V Jablonci po nepodařeném podzimu, v němž třetí tým minulého ročníku pouze čtyřikrát vyhrál, osmkrát remizoval a čtyřikrát prohrál, skončil celý realizační tým v čele s trenérem Jaroslavem Šilhavým. Novým sportovním ředitelem ambiciózního klubu, jehož majitelem je předseda FAČR Miroslav Pelta, byl nedávno jmenován kontroverzní funkcionář Ivan Horník.

Reklama

Související témata: