Hlavní obsah

Sparta se pokoušela ulovit kanonýra Larssona

Velkou rybu se pokoušelo do svých sítí zahnat vedení fotbalové Sparty. Klub z Letné, jenž zatím získal tři posily ze Slovenska, v závěru loňského roku projevil zájem o švédského kanonýra Henrika Larssona. Útočník Barcelony chce v létě ze Španělska odejít, nakonec se ale rozhodl pro návrat do vlasti.

Foto: REUTERS

Henrik Larsson (vpravo) ještě v dresu Celtiku Glasgow.

Článek

Ze senzačního přestupu tak sešlo, aniž by se projednávaly podmínky transferu. "Věděli jsme, že šance je minimální, ale zkusili jsme Henrika oslovit. Trval však na svém rozhodnutí, že chce přestoupit jen do Švédska," uvedl na stránkách Sparty tiskový mluvčí Lukáš Přibyl.

Švédský špílmachr hrál před příchodem do katalánského velkoklubu ve Feyenoordu Rotterdam a především v Celtiku Glasgow, kde prožil nejlepší léta své kariéry. V Barceloně, kam přestoupil po evropském šampionátu v Portugalsku v roce 2004, se ale v silné konkurenci příliš neprosadil.

V hledáčku údajně Bobic

Vedení z Letné by přesto chtělo přivést do týmu výraznou posilu. "Sparta by ráda fanouškům přivedla velké jméno," potvrdil Přibyl. Už se ale nechtěl vyjadřovat k dalšímu hráči, který je v souvislosti se Spartou zmiňován. V polovině týdne by prý mohlo být jasno, zda na nabídku českého mistra kývne bývalý německý reprezentant Fredi Bobic.

Čtyřiatřicetiletý mistr Evropy z roku 1996 je nyní bez angažmá a podle dnešních informací německých médií zvažuje ukončení kariéry, pokud během ledna nedostane uspokojivou nabídku.

Bobic dosud odehrál 285 bundesligových zápasů v dresu Stuttgartu, Borussie Dortmund, Herthy Berlín a Hannoveru, hrával také v anglickém Boltonu. V minulém týdnu podle agentury SID už ale odmítl nabídku Racingu Štrasburk a tučnými smlouvami ho prý lákají také japonské kluby.

Reklama

Související témata: