Hlavní obsah

Baník na jaře povede Petržela. Zachrání beznadějně poslední tým?

Ostrava

Poslední tým Synot ligy Baník Ostrava vstoupí do jarní části sezóny s novým koučem, kterým se v pátek 1. ledna stane Vlastimil Petržela. Dvaašedesátiletý trenér tak na lavičce Baníku nahradí Radomíra Korytáře, který Baník vedl během podzimní sezóny.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vlastimil Petržela se ujme Baníku Ostrava.

Článek

„Už několikrát jsem jako trenér stavěl nové mužstvo z mladých hráčů. Taková vize mě láká i v případě Baníku, který tradičně sází na své odchovance," řekl nedávný kouč druholigové Vlašimi Petržela, který nové angažmá zahájí nejprve v roli pozorovatele.

Úvodní třídenní blok zimní přípravy, kterou Baník odstartuje v pondělí 4. ledna 2016 na umělé trávě v Orlové povede ještě realizační tým trenéra Radomíra Korytáře. „Nový trenér bude chtít v těchto dnech tým poznat a s každým jeho členem si osobně promluvit. Následně se rozhodne, jak by mělo vypadat složení hráčského kádru i realizačního týmu," vysvětlil mluvčí Baníku Tomáš Svoboda.

Kdo bude majitelem?

Vedení beznadějně posledního týmu ligy se pro Petrželu rozhodlo i s ohledem na jeho zkušenosti s prací s mladými hráči. „Po vyhodnocení všech sportovních aspektů souvisejících s budoucím směřováním nejen našeho áčka, ale celého klubu, jsme se rozhodli pro angažování zkušeného trenéra, kterému je vlastní práce s mladými hráči a jejich zabudovávání do vrcholového fotbalu," řekl Svoboda

Kromě změny na postu trenéra by se měl do klubu „vrátit" i Dušan Vrťo. Ten v předešlých letech působil v roli sportovního manažera slovenské Senice a stejnou práci by měl vykonávat i v Baníku. K dořešení ale stále zůstává otázka, kdo bude klub v roce 2016 řídit. Současný majitel klubu Petr Šafarčík na lednové valné hromadě odstoupí z pozice předsedy představenstva klubu. Hovoří se také o tom, že novým majitelem Baníku Ostrava se má stát podnikatel z Havířova Václav Brabec.

Reklama

Související témata: