Hlavní obsah

Michálek a Šenkeřík zatím zůstávají v Jablonci

PRAHA

Jablonečtí fotbalisté Tomáš Michálek a Zdeněk Šenkeřík, kteří měli přestoupit do tureckého Malatyasporu, zatím zůstávají v severočeském klubu. "Turecká strana nesplnila naše podmínky a těžko říci, jestli se znovu ozve. Oba hráči mají v Jablonci platnou smlouvu a zapojení do přípravy berou jako profesionálové," řekl Radovan Hromádko, sportovní ředitel severočeského klubu.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Ilustrační foto

Článek

Podle informací Práva však Jablonec na poslední chvíli navýšil již domluvené finanční podmínky transakce a Turci se nechali slyšet, že dál ustupovat nebudou.

Jablonečtí včera odcestovali na soustředění do Špindlerova Mlýna. S týmem se připravuje i uzdravený záložník Hušek, o něhož projevil zájem Celtic Glasgow. Z podzimního kádru odešel jen stoper Drobný, vracející se po hostování do Sparty. "Místo něj bychom rádi získali našeho bývalého obránce Dosoudila z tureckého Denizlisporu," uvedl Hromádko.

Brňané začínají v Luhačovicích

Šestidenním soustředěním v Luhačovicích začínají zimní přípravu na jarní prvoligové odvety fotbalisté Brna. S týmem už odcestovali i brankář Lejsal, který přestoupil z italské Regginy, záložník Pavlík ze Slovácka a levý bek Ineman, jenž přišel z druholigového HFK Olomouc. Z hostování v Mostu se vrátil Houšť a z Mladé Boleslavi Simr. "Věřím, že všichni noví hráči budou posilami. Měli by nám pomoct dostat se co nejdřív do klidného středu tabulky," uvedl brněnský kouč Josef Mazura, jehož celek je po podzimu čtrnáctý.

Mužstvo naopak už opustil slovenský reprezentant Had, který odešel za dva milióny eur do Lokomotivu Moskva. Hostování v Brně ukončili brankář Skácel a obránce Krátký. "K dalším podstatným změnám v kádru už zřejmě nedojde," sdělil Karel Jarůšek, prezident brněnského klubu.

Brňané se zúčastní jedné ze skupin Tipsport cupu v Kunovicích, kde budou jejich soupeři kromě domácího celku i Zlín a Slovácko. V dalších přípravných zápasech se mj. střetnou s Artmedií Bratislava, Hradcem Králové či Trenčínem. "Formu budeme ladit na přelomu ledna a února v rakouském Lindabrunnu," dodal Mazura.

Zlín téměř kompletní

Prakticky beze změn zahájili přípravu na jaro fotbalisté Zlína. Z podzimního kádru chyběl jediný Pikl, jenž z rodinných důvodů odešel do Mostu, ale jinak se k prvnímu tréninku sešlo kompletní mužstvo.

"Máme k dispozici 25 hráčů, z nichž v pondělí chyběl pouze Lasota, který byl na lékařské prohlídce. Novou tváří je Vavruša z naší juniorky, další případné změny jsou teprve v jednání. Od úterka jsme na soustředění v Luhačovicích a v sobotu nás čeká první kolo Tipsport cupu, v němž se střetneme se Slováckem," uvedl asistent trenéra Blahy Pavel Hoftych.

Reklama

Související témata: