Hlavní obsah

Mašek zahájil v Teplicích a chystá se do Turecka

TEPLICE

První trénink fotbalistů Teplic v novém roce absolvoval v úterý dopoledne i nejlepší střelec mužstva Jiří Mašek, který ale míří do tureckého Malatyasporu. Zatímco tepličtí hráči odjížděli týž den po obědě na kondiční soustředění do německého Altenbergu, jeden z dosavadních tahounů týmu už zůstal doma.

Článek

"Lehce jsem si zatrénoval a nyní se chystám na odlet do nadcházejícího působiště. Mám souhlas k přestupu, čekám na zprávy od manažera a doufám, že se všechno zdárně doladí," řekl Právu zkušený forvard, který na podzim přispěl pěti góly k druhému místu ambiciózního celku v prvoligové tabulce.

"Těch branek mohlo být více. Řadu šancí jsem ještě promarnil a v závěru podzimu mě i trochu limitovalo zranění. Po menší operaci kolena se však cítím dobře," svěřil se Mašek, jemuž na teplickou štaci zůstanou jen příjemné vzpomínky.

"Největším zážitkem byl zápas Poháru UEFA před dvěma lety proti Celtiku Glasgow," vybavil si duel, v němž jediným gólem rozhodl o cenném vítězství českého zástupce v evropské soutěži, byť na postup to tehdy nestačilo. "Z uplynulého podzimu mi utkvěly v paměti souboje s Espaňolem Barcelona v Poháru UEFA. Teplický klub mi celkově přirostl k srdci a nevylučuji, že se sem v budoucnu vrátím, pokud o to bude zájem. S řadou dosavadních spoluhráčů zůstanu v kontaktu," tvrdil útočník.

Výhodou přítomnost Homoly

Co čeká od turecké anabáze? "Nikdy předtím jsem tam nebyl. Sám jsem zvědavý, co mě může potkat. Výhodou je, že v Malatyasporu už působí exsparťanský obránce Jirka Homola, s nímž jsem hrál v Jablonci. A přál bych si, aby tam se mnou šli ještě Tomáš Michálek a Zdeněk Šenkeřík z Jablonce, nebo aspoň jeden z nich. Čím víc krajanů pohromadě, tím lépe," usoudil Mašek, který obdržel nabídku na přestup i z Mladé Boleslavi, odkud pochází. "Potěšilo mě to, ale chci zkusit něco jiného. Cizina má přednost," prohodil s úsměvem.

Druhý celek prvoligové tabulky opouštějí i další dva útočníci: Adam Varadi se vrací po hostování do Baníku Ostrava a Jiří Kowalík jde na půlroční hostování do Slovácka. Kdo je nahradí? "Už v listopadu jsme získali Karla Kroupu mladšího z Brna, naposledy působícího v Drnovicích. A z Ústí jsme si stáhli bosenského mladíka Edina Džeka, který se na podzim dobře adaptoval ve druhé lize a má slibné předpoklady.

Další doplnění kádru možné

Přišel i ofenzivní záložník Jan Štohanzl z Jihlavy," vypočítal dosavadní příchody sportovní ředitel klubu Jiří Nevrlý. Zároveň připustil další doplnění kádru. "Ještě jeden nový útočník by se nám hodil, záleží ale na možnostech trhu," uvažoval ředitel.

Tepličtí se z Altenbergu v sobotu přesunou k zahajovacímu zápasu Tipsport Cupu na umělé trávě v Mostě proti Blšanům. A v neděli startují na halovém turnaji v Drážďanech, kde mají ve skupině za soupeře Austrii Vídeň (se Sionkem) a domácí tým. Druhou skupinu tvoří Duisburg, Chemnitz a Jena. Turnaj vysílá přímým přenosem německá televize DSF.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články