Hlavní obsah

Další posily pro Slavii! Červenobílí získali mládežnické reprezentanty Baráka a Linharta

Fotbalová Slavia posiluje! Po Josefu Hušbauerovi přijdou v zimě do pražského celku na přestup také reprezentanti do 21 let Antonín Barák z Příbrami a Zdeněk Linhart z Českých Budějovic. Oba dnes v Edenu podepsali smlouvu do léta 2019.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Antonín Barák se z Příbrami stěhuje, bude oblékat dres pražské Slavie

Článek

"Jsme moc rádi, že se nám povedlo přivést jak Antonína Baráka, tak Zdeňka Linharta. Jsou to mladí talentovaní hráči, kteří patří do kádru reprezentační jednadvacítky. Přesně takové příchody mladých nadějí jsme si naplánovali. Jedná se o další rozvoj našeho klubu," řekl generální ředitel Slavie David Trunda.

Jednadvacetiletý ofenzivně laděný záložník Barák patří k produktům úspěšné mládeže Příbrami. V lize začal dostávat šanci na podzim, po zranění Jana Rezka se dokonce usídlil v základní sestavě na podhrotové pozici a blýskl se třemi vstřelenými góly. Nyní se pokusí na své výkony navázat ve Slavii.

"Jsem moc šťastný, že se to povedlo a těším se na to. Slavia je velký klub a má ty nejvyšší ambice, což mě velmi lákalo," vysvětlil svou volbu Barák. "Bude to pro mě něco nového, ale věřím, že to bude dobré a Slavii pomůžu k co největším úspěchům a účasti v evropských pohárech," dodal.

Stejně starý Linhart přichází z druholigových Českých Budějovic, v nejvyšší soutěži už ale debutoval v roce 2011 a stihl před sestupem odehrát 38 utkání a vstřelit dva góly. Nastupovat může na hrotu či z kraje zálohy.

"Oba jsou to nadějní hráči, které jsme sledovali. Chtěli jsme získat i mladé hráče, protože myslíme na budoucnost Slavie," uvedl trenér Slavie Dušan Uhrin mladší. "Bude záležet jen na samotných hráčích, zda se dokážou pro jaro probojovat do kádru," dodal.

Reklama

Související témata: