Hlavní obsah

Limberský do vězení nepůjde. Trestní stíhání bylo zastaveno

Aktualizováno

Plzeňský hříšník David Limberský se pobytu ve vězení vyhne. Trestní stíhání opory fotbalové Viktorie Plzeň a české reprezentace za řízení v opilosti bylo podle serveru aktualne.cz zastaveno. Plzeňský obránce uhradil škodu a nesmí rok řídit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce David Limberský .

Článek

Limberský v září naboural se svým bentley na pražském Smíchově pod vlivem alkoholu. Následně se snažil utéct policistům. Poté nadýchal 1,24 promile alkoholu.

"Pokud by tento závazek (rok neřídit) porušil, dopustil by se přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a byl by opětovně trestně stíhán. Byla mu stanovena zkušební doba v délce čtyř let," upřesnila pro aktualne.cz náměstkyně obvodního státního zástupce pro Prahu 2 Táňa Dočekalová.

Výše částky, kterou musel Limberský zaplatit, nebyla zveřejněna.

Plzeňský klub, který dnes zahajil zimní přípravu, se k ukončení trestního stíhání svého hráče odmítl vyjadřovat.

„Nechci tuhle kauzu komentovat, protože mně to ani nepřísluší. Sleduji ji jako ostatní jen přes média, takže nejsem v obraze," nemínil se k případu vyjadřovat kouč plzeňské Viktorie Karel Krejčí.

Jen mimochodem - na první trénink se nechal Limberský dopravit. Zatímco většina hráčů šlapala ze stadionu ve Štruncových sadech na hřiště v nedaleké Luční ulici na kolech, exkapitána Limberského dovezl na trénink jeho spoluhráč Vaněk na skútru.

Viktoria krátce po incidentu udělila obránci vysokou pokutu a zbavila ho funkce kapitána týmu. Trenér národního celku Pavel Vrba ho pak opominul v říjnové nominaci na kvalifikační duely s Tureckem a Nizozemskem.

Reklama

Související témata: