Hlavní obsah

Slavia zahájila přípravu s Bořilem i navrátilcem Vošahlíkem

Fotbalisté pražské Slavie zahájili kondičními testy ve Střešovicích zimní přípravu. Trenér Dušan Uhrin přivítal v kádru A-týmu 31 hráčů a mezi nimi i čtyři nové posily Josefa Hušbauera, Zdeňka Linharta, Antonína Baráka a Jana Bořila. Bývalý hráč Mladé Boleslavi Bořil podepsal v Edenu smlouvu do 30. června 2019.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Dušan Uhrin.

Článek

"Jsem hrozně rád, že jsem ve Slavii. Všichni víme, že to byla hodně dlouhá cesta. Už jsem měl přijít v létě, což se nakonec nepodařilo, takže jsem moc rád, že teď to vyšlo," řekl pro klubové internetové stránky Bořil.

"Jdu sem s tím cílem, abychom hráli evropské poháry, a to chci i dodržet," dodal čtyřiadvacetiletý krajní obránce, který může hrát napravo i nalevo.

Bořila velmi dobře znají trenéři Slavie Uhrin a Petr Čuhel. "Když mi bylo sedmnáct let, tak jsem začínal v áčku v Mladé Boleslavi. Dalo by se říct, že si mě právě oni vytáhli," podotkl Bořil, který má na kontě 124 ligových startů a jeden gól.

Do přípravy Slavie se zapojí také záložník Jan Vošahlík, který se vrátil z ročního hostování v Kazachstánu. Nováčkem je Daniel Souček z mládežnické devatenáctky, šanci dostanou i další mladíci Jan Kuchta a Libor Holík, kteří už atmosféru A-týmu okusili na podzim.

"Bylo vidět, že se hráči do přípravy těšili a že během Vánoc něco dělali. Teď nás čekají dva dny testy a pak budeme trénovat dopoledne na hřišti a odpoledne v lese," uvedl k začátku přípravy trenér Uhrin.

Slavia, která na podzim získala nové ekonomicky silné majitele, plánuje přivést ještě další posily. Spekuluje se, že pátý tým ligy by mohl získat například Josefa Šurala z Liberce, kterého ale chce i konkurenční Sparta.

Reklama

Související témata: