Hlavní obsah

Sparta uhání Šurala. Litsingi míří do Turecka, na odchodu jsou i Paixao a Steinhöfer

Pospíšili si a první dvě posily představili hned po skončení podzimní části sezóny. Tím ale fotbalová Sparta ještě nekončí. Po Ondřejích Mazuchovi a Zahustelovi teď má na mušce libereckého reprezentanta Josefa Šurala plus jednoho dalšího hráče, jehož jméno kouč Zdeněk Ščasný nechce potvrdit. Naopak Josef Hušbauer přestoupil k rivalovi do Slavie a na odchodu jsou tři letní zahraniční posily.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký reprezentant Josef Šural se hlásí. Jenže kam...?

Článek

Jedno terno a tři propadáky. Taková je bilance letních zahraničních posil fotbalové Sparty. Zatímco Kehinde Fatai díky nastříleným gólům zdomácněl v základní sestavě a oživil tým, Francis Litsingi, Marco Paixao a Markus Steinhöfer se nechytili.

„Finalizuje se odchod Litsingiho do Turecka. Paixao a Steinhöfer s námi přípravu začnou, ale také si hledají nové kluby," avizuje trenér Zdeněk Ščasný.

Obměna kádru tím nekončí. Letenští netají, že se teď soustřeďují na příchod reprezentanta Josefa Šurala z Liberce.

„Jednání probíhají. Ještě jsme v kontaktu s jedním hráčem, ale v jeho případě nebudu konkrétní," říká kouč a nechce potvrdit, zda jde o stopera Michala Kadlece z Fenerbahce.

Z Letné je do ciziny blíž, lákají posilu

O Šurala je zájem, chce ho také Slavia. A sám hráč by už nejraději zamířil do zahraničí.

„Jsem dalek toho říkat, zda jsem v Šuralově případě optimista. Do mužstva bych ho chtěl, ale záleží na něm, jak se rozhodne. Mé přání není podstatné. Rozumím mu, že chce ven, to chtějí všichni hráči. Já si ovšem myslím, že ze Sparty by to měl do zahraničí blíž," usmívá se Ščasný.

Sparta má několik hráčů na hostování, do přípravy si však stáhne jen Jánoše z Jihlavy. „Může hrát pravého beka nebo defenzivního záložníka. Záleží jen na něm, jakou bude mít šanci setrvat u nás," vyzývá mladíka.

Letenští navázali užší spolupráci s Vlašimí, kam jako trenér odešel Martin Hašek.

„Je to velmi důležitý krok. Hráči, kteří byli na rozhraní kádru, teď mohou navázat ve druhé lize," slibuje si Ščasný.

Reklama

Související témata: