Hlavní obsah

Vrátil jsem se pro titul, hlásil Hubník po půlročním hostování na Hané na prvním tréninku Plzně

Do milionářské Ligy mistrů se nedostali, v Evropské lize vypadli už ve skupině, takže fotbalová Plzeň začala logicky šetřit. Žádné nákupy, žádné posily, trenér Krejčí se musí smířit s tím, že kádr pro ligové jaro může rozšířit jen některý z pětice hráčů vracejících se z hostování. Mezi ní samozřejmě nejvítanější akvizice Roman Hubník, který po půl roce prožitém z rodinných důvodů doma v Olomouci zahájil v pondělí s Viktorií zimní přípravu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Roman Hubník se po půlročním hostování v Olomouci vrátil do Plzně.

Článek

„Vrátil jsem se pro titul," vykládal dobře naladěný Roman Hubník, jenž by měl po odchodu Václava Procházky do Turecka na jaře zkvalitnit plzeňskou defenzívu.

„Něco z osobních problémů jsem vyřešil, takže do Viktorky už jsem se vyloženě těžil. A to přesto, že budu muset trenérovi dokazovat, že na místo v základní sestavě mám," narážel na to, že mladíci Baránek s Hejdou se v závěru podzimu nabídnuté šance chopili a on teď bude muset některého z nich ze sestavy vystrnadit.

Pilař se chystá individuálně

V Plzni se objevil samozřejmě nejen Hubník. Z hostování se vrátili i Jan Suchan, Matěj Končal, David Štípek a Michael Krmenčík, kteří vyběhli společně s ostatními na zasněženou umělou trávu v plzeňské Luční ulici, aby Karlu Krejčímu začali hned při prvním tréninku dokazovat, že by měli v kádru zůstat i na jaře.

Bývalý kapitán Viktorie Václav Procházka už o tom kouče přesvědčovat nemusí, neboť jeho přestup do tureckého Osmanlisporu spěje do finále. Nejlepší podzimní střelec Michal Ďuriš a Radim Řezník vracející se do mužstva po zranění k tomu zase možnost neměli, neboť je sklátila viróza. Chyběl pochopitelně i Václav Pilař, který po operaci rehabilituje a do plného tréninku by se měl zapojit na samém konci zimní přípravy.

Krmenčíkův návrat po třech letech

„Po třech letech jsem to tady pomalu nepoznával," vypadlo z Michaela Krmenčíka, kterého si Plzeň stáhla z hostování v pražské Dukle.

„Změnil jsem se, už nejsem ten vyjukaný kluk, jako když jsem odsud odcházel. Na Julisce jsem nasbíral řadu zkušeností. I proto, že jsem měl možnost hrát v jednom mužstvu třeba s Patrikem Gedeonem," netajil, že se chce o místo v Krejčího kádru porvat. „Dám do přípravy všechno, ale záležet bude samozřejmě na trenérovi a klubovém vedení."

„Sledoval jsem ho v Dukle, kde šel výkonnostně nahoru, proto mu chci dát příležitost. Konkurenci mezi útočníky potřebujeme. Nikoli na mně, ale především na Michaelovi bude záležet, jak se možnosti chopí," naznačoval trenér Krejčí, že si právě od Krmenčíka hodně slibuje.

Hned dvě soustředění

A nejen od něho... Na Plzeň čeká na jaře pokračující atak na mistrovský titul, na který se bude připravovat i na dvou zahraničních soustředěních. Nejprve v Turecku, kde budou hráči nabírat kondici, poté na Maltě, kde sehrají přípravné zápasy s polskou Legií Varšava, norským Stabaekem a ruským Těrekem Groznyj.

„Příděl sněhu na prvním tréninku nás překvapil, proto jsem rád, že jsme zvolili podobný model přípravy jako v minulosti. Loni se nám vyplatil, neboť nám přinesl titul, takže věřím, že letos bude mít soustředění v Turecku a na Maltě stejný efekt," nechal se slyšet kouč Viktorie.

Reklama