Hlavní obsah

Zlín zahájil přípravu i s Železníkem, ten ale míří do Slavie

Fotbalisté Zlína zahájili zimní přípravu i s pětadvacetiletým útočníkem Lukášem Železníkem, jenž má namířeno do Slavie Praha. Odchod nejlepšího zlínského střelce, který v podzimní části ligy dal osm branek, je podle představitelů klubu ve stadiu závěrečného jednání.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Lukáš Železník (vlevo) se raduje s Tomášem Poznarem z gólu - ilustrační foto.

Článek

"Počítáme, že se bude Železník ještě několik dnů bude připravovat podle našeho tréninkového modelu. V průběhu tohoto týdne by měla vést jednání o jeho přestupu do Slavie Praha k úspěšnému konci. Zbývá už pouze souhlas představenstev obou klubů," uvedl trenér po podzimu šestého klubu tabulky Bohumil Páník.

Zbytek kádru by měl zůstat pohromadě. "V tuto chvíli nepočítáme s tím, že by měl ještě někdo jiný odejít," řekl Páník. V týmu ligového nováčka zůstanou i na jaře po prodloužení hostování brankář Tomáš Holý a středopolaři Vukadin Vukadinovič a Štěpán Koreš.

"Nabízí se nám i možnosti, jak získat náhradu za Železníka," dodal Páník, který už bude mít k dispozici uzdraveného Antonína Fantiše a Marka Jordana, který by měl dostat na jaře více herních příležitostí.

Úvod zimní přípravy je naplánován v domácích podmínkách ve Zlíně. Od 26. ledna čeká ligového nováčka osmidenní herní soustředění v Turecku se třemi zápasy. Generálku na jarní premiéru doma se Spartou plánuje Zlín týden před zahájením ligy, jeho soupeřem bude slovenská Senica.

Reklama

Související témata: