Hlavní obsah

Petržela už vládne Baníku. Pomáhat mu budou Křeček a Šimurka

Ostrava

Vládu nad posledním týmem Synot ligy Baník Ostrava definitivně převzal nový kouč Vlastimil Petržela. Zatím s jedním novým asistentem, kterým se stal nedávný kouč slovenské Skalice Aleš Křeček. Známo je také už jméno trenéra brankářů. Víta Baránka nahradí bývalý gólman Slavie či Bohemians Slovák Juraj Šimurka.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Nový trenér fotbalistů Baníku Vlastimil Petržela hovoří s novináři na tréninku mužstva.

Článek

„V realizačním týmu prozatím zůstává kondiční trenér Dušan Žmolík. Společně s trenérem Radomírem Korytářem naopak skončili asistent Daniel Tchuř, trenér gólmanů Baránek i Miroslav Matušovič," uvedl mluvčí Baníku Tomáš Svoboda.

Příprava na jarní část se bude odehrávat především na umělé trávě v Orlové, období před startem ligy zpestří i zimní Tipsport liga, kde se Baník utká postupně se Sigmou Olomouc (sobota 9. 1. od 10.30 hodin v Olomouci), Frýdkem-Místkem (středa 13. 1. od 15 hodin ve Frýdku-Místku) a Znojmem (sobota 16. 1. od 11 hodin v Olomouci). V dalších přípravných zápasech se Baník utká polskou Vratislaví (27. 1.) a v generálce se Spartakem Trnava (6. 2.). První utkání jarní části Synot ligy Ostrava odehraje 13. února v Mladé Boleslavi.

S kterými hráči bude moci kouč Petržela počítat, je na startu přípravy nejasné. Kromě Davora Kukece, jenž už je hráčem Teplic, opustí Baník pravděpodobně také brankář Jiří Pavlenka, jehož chce Slavia a možná i oba ghanští fotbalisté Derrick Mensah a Francis Narh. „Vše se rozhodne v příštích dnech," uvedl mluvčí.

Ve stávajícím kádru Baníku jsou navíc hráči, bez nichž by se trenér Petržela obešel. „Je tady pět hráčů, kteří na nejvyšší soutěž vůbec nemají, a myslím, že by měli problémy i ve druhé lize. Byl bych rád, kdyby mužstvo stálo na odchovancích, jak tomu v Baníku vždy bývalo," řekl při svém nástupu k týmu Petržela.

Na testech je v Ostravě naopak opavský obránce Tomáš Čelůstka. „Baník projevil o Tomáše zájem. Dostal od nás souhlas zatím do 10. ledna," uvedl manažer druholigového SFC Opava Alois Grussmann.

Reklama

Související témata: