Hlavní obsah

Něco z osobních problémů jsem si vyřešil, vysvětluje natěšený Hubník návrat do Plzně

Netajil, jak moc byl na návrat do Plzně natěšený. V úvodu loňského podzimu přišel zkušený stoper Viktorie Roman Hubník za klubovým vedením s tím, že potřebuje z rodinných důvodů alespoň na čas přesídlit domů na Hanou. Pochopení u plzeňských funkcionářů našel, takže čtyři měsíce hostoval v kádru olomouckého nováčka. S příchodem nového roku však nastal čas návratu. „Už jsem se strašně těšil,“ přiznával, když začal zase polykat tréninkové dávky s bývalými spoluhráči.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Takhle by se chtěl Roman Hubník radovat s plzeňskými spoluhráči i po skončení ligy.

Článek

Z Plzně jste odcházel jako opora a hlavně člen základní sestavy, jenže během čtyř měsíců se konstelace změnila. Váš někdejší parťák Procházka odešel do Turecka, nabídnuté šance se chopila mladá stoperská dvojice Hejda-Baránek a vy teď budete muset bojovat o to, abyste jednoho z nich ze sestavy vystrnadil. Nezrazovalo váš to?

Ti dva odehráli v závěru podzimu opravdu výborné zápasy, jenže teď začíná příprava na jaro. Doufám, že trenérovi ukážu, že na základní sestavu pořád ještě mám a že se o své místo poperu.

Chybět vám však bude parťák Procházka, s nímž jste byli na sebe hodně zvyklí.

Scházet bude mě i mužstvu, protože je to kvalitní stoper. Ale tak už to v životě i ve fotbale chodí... Někdo odchází, jiní hráči se v kádru objevují.

V jakém stavu jste vůbec našel po půl roce klub?

K žádným změnám de facto nedošlo. Ani nemohlo, protože jsem byl pryč jen čtyři měsíce. Pouze stadion se mění k lepšímu, neboť v jednom z rohů se staví nová věž, která spojí dvě tribuny.

Nakolik vás zaskočil sníh, který se hned první den přípravy na Plzeň sesypal?

Mě nevyvedl z míry vůbec, protože jsem byl pět dnů na horách. I tam jsem trénoval a běhal na sněhu, takže žádná změna.

To jste volil individuální přípravu proto, aby vás návrat z Olomouce do Plzně nezaskočil?

Je to přece jen skok vyměnit Olomouc za Plzeň, takže jsem začal přípravu raději s předstihem. Zvláště, když jsme od trenéra dostali individuální plán, který jsme museli splnit.

Takže jste vůbec neuvažoval o tom, že byste si pobyt doma na Hané prodloužil a v Olomouci hostoval i na jaře?

Nebylo nad čím uvažovat. Něco z osobních problémů jsem si vyřešil, takže doufám, že už bude všechno v pohodě. Navíc jsem byl celý podzim s vedením plzeňského klubu v pravidelném kontaktu a na jeho konci už bylo jasné, že se vrátím do Viktorky.

Pro mistrovský titul?

Přijel jsem si pro něj a doufám, že v Plzni zůstane. I třeba proto, že jsme v tabulce zaslouženě na první příčce a máme tříbodový náskok na Spartu. Zároveň ale věřím, že i Olomouc se v lize zachrání.

Reklama

Související témata: