Hlavní obsah

Vybral bych si Ibrahimovice, ale toho mi vedení nepřivede, vtipkoval kouč Plzně

Plzeň

Po prosincovém vyřazení z Evropské ligy sice plzeňský kouč mluvil o potřebě zvýšit v kádru mistrovské Viktorie konkurenci, na začátku zimní přípravy se však musel Karel Krejčí smířit s tím, že žádná nová posila do jeho týmu nepřišla a zřejmě ani nepřijde. „Máme dostatečně široký i kvalitní kádr. Pokud se nestane něco opravdu mimořádného, pro jaro ho posilovat ani oslabovat nebudeme,“ pravil smířen s realitou.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Generální manažer plzeňských fotbalistů Adolf Šádek a trenér Karel Krejčí (vlevo).

Článek

V předchozích přestupních termínech jste vždy nějakého hráče přivedli, abyste kádr zkvalitnili a posílili, tentokrát jste se musel spokojit s návratem Hubníka působícího po čtyři měsíce v Olomouci a čtyř dalších mladých hráčů, které jste si stáhnul z hostování. To už není na trhu fotbalista, o kterého byste měli zájem?

Ale je. Třeba takového Ibrahimovice bych bral okamžitě, ale toho mi vedení nepřivede.

Otázka mířila samozřejmě na tuzemský trh...

Vybrat bych si dokázal pochopitelně i v tuzemsku, protože naše liga má slušnou úroveň a pohybují se v ní zajímaví hráči. Ale máme dostatečně široký a kvalitní kádr, takže v současné situaci nemá smysl uvažovat o příchodu další akvizice.

Ale co když po odchodu Procházky zamíří do ciziny i některý další z vašich svěřenců. V kuloárech se spekuluje třeba o Rajtoralovi.

Nevím o tom, že by z Plzně odcházel a ani od vedení našeho klubu jsem neslyšel o tom, že by se nějaké nabídky objevily. S Rajtoralem proto pro jarní ligu počítám.

To ani neřešíte, že v tom případě budete mít v kádru tři pravé krajní obránce?

Otázkou je, kolik jich ve finále budu mít k dispozici. Třeba Radim Řezník se vrací po zranění a plastice kolena a uvidíme, v jakém bude stavu. Návraty po tak dlouhé době nejsou jednoduché. Od Rajtorala proto čekám, že si to s ostatními rozdá a o místo v sestavě bude bojovat.

Totéž zřejmě očekáváte od čtyř mladíků, kteří se vrátili z hostování, aby v Plzni bojovali o svou šanci.

Hodně jsem zvědavý na Krmenčíka, kterého jsem během jeho hostování v pražské Dukle soustavně sledoval. Udělal tam velký kus práce, patřil na Julisce k nejlepším a získal si tam silnou pozici. Teď ovšem musí prokázat svůj vzestup u nás v Plzni, což ovšem platí i pro Štípka, Suchana a Končala.

Mají vůbec naději se v širokém a kvalitním plzeňském kádru prosadit?

Proč by neměli? V minulosti odešli na hostování třeba i Darida nebo Hrošovský, a když se vrátili, uspěli a do kádru Viktorie se prosadili. Pravdou ale je, že třeba Štípek to má složité, neboť na jeho místě hrají v naší sestavě dva reprezentanti, ale na druhou stranu on během hostování v Příbrami pravidelně nastupoval a hrál, i když i tam se potýkal s nízkou střeleckou produktivitou. Vrátil se však i Suchan, kterého jsem zatím neměl možnost vůbec poznat, zpátky je i Končal, jenž už v Plzni hrál, ale kterého brzdily zdravotní problémy. Teď bude záležet jen na nich, protože při zužování kádru na jména koukat nebudu.

Takže i třeba takový Aidin Mahmutovič se bude muset cítit v ohrožení v případě, že se navrátilec Krmenčík prosadí a o místo v kádru si řekne? Vždyť v tom případě byste měl hned čtyři útočníky - vedle Ďuriše a Holendy i je dva.

Uvidím, co následující týdny přinesou. S příchodem Krmenčíka bude samo sebou i Aidin cítit tlak, ale konkurence prospěje nejen jemu, ale i všem hráčům, které v přípravě mám.

Kdy sáhnete k jeho zredukování? Už po prvním soustředění v Turecku, nebo až po závěrečném na Maltě?

Do Turecka jedeme nabírat kondici, abychom na závěr sehráli přípravná utkání s německým Duisburgem a bulharským Ludogorcem Razgrad, soupeři s nimiž bychom se doma nepotkali. Těžko bych si proto vystačil jen s osmnácti hráči, navíc chci dát příležitost všem mladým, kteří přišli z hostování. Pojedeme tudíž v kompletním složení a až poté dojde k zužování kádru. Na herní soustředění na Maltu, kde se utkáme s polskou Legií Varšava, norským Stabaekem a ruským Těrekem Groznyj, bych už chtěl letět s kádrem, s nímž budu počítat pro ligové jaro.

Jste vlastně jediným ligovým celkem, který během zimy odletí hned na dvě soustředění do tepla. Proč jste volili takovýto model přípravy?

Podobnou formu jsme vyzkoušeli v loňském roce a osvědčila se nám, neboť přinesla Plzni mistrovský titul, proto jsme ji zvolili zase.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články