Hlavní obsah

Poláci se těší na Paixaův návrat. Jen aby jim donesl slíbených 30 gólů...

Ušil si na sebe bič. Slíbil třicet gólů za sezónu, na podzim ovšem nestihl ani jediný... Portugalský útočník Marco Paixao tak ve fotbalové Spartě již po pár měsících končí a nejspíš se vrátí do Polska, odkud na Letnou přišel a kde se mu dařilo. Podle polských médií si ho vyhlédla Wisla Krakov, která má v hledáčku také Zdeňka Ondráška. Český útočník nedávno ukončil angažmá v norském Tromsö.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marco Paixao ve Spartě zazářil jen v letní přípravě.

Článek

Jedenatřicetiletý útočník přišel na Letnou v létě zdarma jako volný hráč po vypršení smlouvy v polské Vratislavi. Během dvou sezón za Slask odehrál 66 zápasů a vstřelil 34 branek.

V přípravě ve Spartě zdárně zastoupil zraněného kanonýra Davida Lafatu, v pěti zápasech nastřílel šest gólů. A měl velké oči.

„Můj osobní rekord je 28 gólů. V této sezóně ho chci překonat. Pokud dám třicet gólů, bude to skvělé," troufal si Marco Paixao.

Velké očekávání však rychle splasklo. Za Spartu stihl jen šest soutěžních zápasů, z toho tři ligové, odehrál 201 minut a gól nedal ani jeden. Ve chvíli, kdy už se pomalu nevešel ani na lavičku náhradníků, si navíc zlomil kotník a podzim pro něj skončil.

„Ve Spartě není čas, aby hráč pět, šest zápasů dokazoval, že na ni má," poukázal na jeho adresu trenér Zdeněk Ščasný.

Sejde se s Ondráškem?

Portugalec tak volí logickou zpátečku - návrat do oblíbeného Polska. Server pilkanozna.pl píše, že si ho vyhlédla Wisla Krakov, třináctý tým polské ligy. Hráčův agent informaci popřel, nicméně jiný server interia.pl uvádí, že Paixao už v klubu úspěšně prošel lékařskou prohlídkou.

Wisla měla finanční problémy a dlužila hráčům. Přes zimu však prý všechny závazky uhradila a rozhlíží se po posilách. Zajímavé je, že v jejím hledáčku se ocitl také Zdeněk Ondrášek. Poté, co se vrátil z norského Tromsö, sice o důrazného českého útočníka stály Slavia, Teplice či Olomouc, kloní se však k dalšímu zahraničnímu angažmá. „V úvahu přichází jeden z nejtradičnějších polských klubů, druhou variantou je Švýcarsko," potvrdil hráčův manažer Pavel Zíka.

Kdyby Paixao naplnil svou slíbenou normu, bude to terno. Ovšem jen aby třicet gólů za jaro stihl...

Reklama

Související témata: