Hlavní obsah

S Jiráčkem si po krku nešlapeme. Vácha se bude prát o EURO

Podstatnou část podzimu kvůli operaci kolena promarodil, koncem listopadu vzhledem ke kádrové nouzi dost překvapivě rovnýma nohama skočil do postupového duelu s Tripolisem. Fotbalový reprezentant Lukáš Vácha se tak ještě koncem roku vrátil do sestavy Sparty. „Jsem v pořádku. Už když jsem naskakoval, bylo vše ok. Teď jde akorát o počasí. Asi bych neměl chodit hrát na umělku, ale jinak nemusím nic doléčovat,“ hlásil záložník na začátku zimní přípravy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český záložník Lukáš Vácha (vpravo) bojuje o míč s nizozemským záložníkem Wesley Sneijderem.

Článek

Bude zajímavé, jak si kouč Ščasný s přetlakem pracantů pro střed pole poradí. Když se Vácha zranil, Sparta si z Německa pořídila Petra Jiráčka. Především defenzivním záložníkem stále zůstává i Lukáš Mareček a do přípravy se teď z Jihlavy vrátil také mladík Adam Jánoš...

„Ve Spartě konkurence je, to je jasné. Nějaké zápasy jsem snad odehrál slušně. Naskočil jsem po zranění a věřím, že když budu zdravý, budu hrát," troufá si Lukáš Vácha.

Nejzajímavější samozřejmě bude jeho duel o místo s Jiráčkem. Explzeňský záložník také hrával v národním týmu a Vácha se do reprezentace dostal ve chvíli, kdy z ní Jiráček vypadl. Teď se sešli ve Spartě.

EURO může otevřít cestu ven

„Oba dobře vnímáme, že určitá rivalita tam je. Od Petra cítím, že už nějakou pozici ve Spartě mám, on přišel do nového prostředí. Není to ale tak, že bychom si šlapali po krku," ujistil Vácha v pořadu Tak určitě na O2 Sport.

Dostává se do důležité fáze kariéry. Pokud se letenský záložník představí na letošním mistrovství Evropy ve Francii, bude pak moci doufat v přestup do zahraničí.

„Udělám vše, abych na šampionátu šanci dostal. Budu se o ni prát. Šance, abych na EURO odjel, je. Pokud jde o zahraničí, nikam neutíkám. Počkám, co přijde, takhle jsem to vždy řešil," má Vácha jasno.

Reklama

Související témata: