Hlavní obsah

Slavia - Vlašim 4:0Posily se uvedly! Za Slavii se v přípravě trefili Mešanovič, Hušbauer i Železník

Aktualizováno

Fotbalisté Slavie v přípravě porazili druholigovou Vlašim 4:0 i díky gólům tří zimních posil Murise Mešanoviče, Josefa Hušbauera a Lukáše Železníka. Všichni tři hráči v Edenu nastoupili za pražský tým poprvé.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Josef Hušbauer ze Slavie a Ondřej Průcha z Vlašimi (vlevo).

Článek

Bosňan Mešanovič čekal na premiérovou trefu ve Slavii jen do 16. minuty, kdy zužitkoval dlouhý Bílkův centr. Dvě minuty po pauze zvýšil z penalty bývalý záložník Sparty Hušbauer.

Po hodině hry si gólový debut užil také střídající Železník, jenž zakončil akci Zmrhala. Vlašim s novým trenérem Martinem Haškem ještě v závěru inkasovala počtvrté od dalšího domácího náhradníka Kuchty.

"Klukům jsem říkal, ať mě štípnou. Je to takový sen, strašně si to užívám. Musím ale říct, že se mi v zápase špatně dýchalo, protože jsem včera netrénoval, takže jsem byl trochu zavařený. Jsem rád, že jsem dal aspoň gól a ukázal se takhle lidem," pochvaloval si Železník.

V úvodním dnešním utkání Slavia ještě bez největších posil zvítězila nad třetiligovým Kolínem jednoznačně 5:0. Po dvou brankách dali Senegalec Diop a Voltr, prosadil se i navrátilec z Kazachstánu Vošahlík.

"Vzali jsme to kondičně, hrála dvě mužstva. Nerozdělili jsme to podle kvality, ale podle postů. Jsem spokojený, protože za prvé se nikdo snad nezranil a za druhé jsme zakončili první týden přípravy, kdy to proběhlo bez problému. Samozřejmě jsme chtěli divákům ukázat nové tváře," řekl pro klubovou televizi trenér Slavie Dušan Uhrin mladší.

Horvi zavinil penaltu

Mistrovská Plzeň v rámci projektu "Kopeme za fotbal" porazila účastníka jihlavského okresního přeboru Puklice 10:3. Za Viktorii si opět zahrál její bývalý kapitán a nyní asistent trenéra Pavel Horváth, který nastoupil netradičně na stoperu a s číslem 40, symbolizujícím jeho věk. "Já byl spíš takové libero. V takových srandamačích je to asi jedno. S dechem jsem problém neměl, ale s nohama jo. Hřiště bylo tvrdé a trochu to odnášejí moje kotníky," podotkl Horváth.

V závěru první půle zavinil pokutový kop, z něhož hosté snížili na 1:6. "Dělal jsem, co jsem mohl, aby měl (brankář) Roman Pavlík pěkný zákrok, bohužel mu nevyšel," vtipkoval Horváth.

Dukla v Berouně deklasovala třetiligový Žižkov 7:1. Dvakrát se trefili Mareš, Manzia i teplický Slovinec Bratanovič, který je v mužstvu kouče Luboše Kozla na testech. Další branku dal Berger, za Viktorii se prosadil jen bývalý útočník Dukly Marek.

Ještě o dvě branky víc zaznamenal Jablonec nad Nisou, který rozstřílel 9:0 svou farmu, divizní Jablonec nad Jizerou. "Za góly jsme rádi, i když v úvodu jsme všichni koukali, co všechno je možné nedat," řekl po premiéře na jablonecké lavičce nový trenér Zdenko Frťala. Kaňkou zápasu pro něj bylo zranění obránce Romery. "Doufám, že to nebude nic natrženého nebo dokonce utrženého," přál si kouč.

Naopak špatně vstoupil do přípravy Liberec, který doma senzačně jen remizoval 0:0 se sousední Chrastavou, i když hrál s většinou opor. Za klub z krajského přeboru nastoupil i bývalý fotbalista Slovanu Štajner. Nerozhodný výsledek uhrála také Příbram, zápas na hřišti druholigového Vyšehradu skončil 1:1. Jedinou branku Středočechů dal Bednář.

Přípravná fotbalová utkání:
Slavia Praha - Graffin Vlašim 4:0 (1:0)
Branky: 16. Mešanovič, 47. Hušbauer z pen., 63. Železník, 85. Kuchta.
Sestava Slavie: Berkovec - Mikula, Deli, Bílek, Bořil - Bazal (46. Železník), Piták (83. Vavrouš), Hušbauer, Zmrhal - M. Vukadinovič, Mešanovič (80. Kuchta). Trenér: Uhrin ml.
Slavia Praha - FK Kolín 5:0 (2:0)
Branky: 30. a 88. Diop, 40. a 59. Voltr, 82. Vošahlík.
Sestava Slavie: Řehák - Holík, Kodr, Frydrych, T. Jablonský - Diop, Štohanzl, Černý, Vošahlík (53. T. Valenta) - Kenija - Voltr (84. Batka). Trenér: Uhrin ml.
Slovan Liberec - Spartak Chrastava 0:0
Sestava Liberce - I. poločas: Hladký - Mudra, Hovorka, Pokorný, Sýkora - Pavelka, Machuča - Delarge, Shala, Vůch - Bakoš.
II. poločas: Koubek - Coufal, Švejdík, Kusič, Bartošák - Bartl, Bláha, Cal, Jefremov, Sýkora - Rabušic. Trenér: Trpišovský.
Slavoj Vyšehrad - FK Příbram 1:1 (0:0)
Branky: 63. Mysliveček - 67. Bednář.
Sestava Příbrami - I. poločas: Hruška - Jiří Mareš, Dosoudil, Hájovský, Kilián - Thomas, Januška, Mounir, Bingo, Brandner - Jesus.
II. poločas: Švenger - Krameš, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Hnaníček - Pilík, Moravec, Rezek, Gešnábel - Bednář. Trenér: Tobiáš.
Dukla Praha - Viktoria Žižkov 7:1 (2:0)
Branky: 11. a 39. Jakub Mareš, 68. a 76. Bratanovič, 80. a 90. Manzia, 85. Berger - 74. Marek. Hráno v Berouně.
Sestava Dukly - I. poločas: David Tetour - Juroška, Štetina, Smejkal, Preisler - Považanec, Čajič, Koval - Jakub Mareš, Beauguel, Néstor.
II. poločas: David Tetour - Juroška, Štetina, Vrzal, Preisler - Bezpalec, Marek Hanousek - Berger, Bratanovič, Bezdička - Manzia. Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: