Hlavní obsah

Baník testuje hráče, posilovat ale nesmí

Ostrava

Dvě nové tváře se v tomto týdnu zapojily do přípravy Baníku Ostrava. O případné angažmá v posledním týmu Synot ligy usilují záložníci Robert Hrubý ze Slavie Praha a Adam Kučera ze Sparty. Nové vedení klubu s nimi ale smlouvy podepsat nesmí, stále má totiž zastavené přestupy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ostravští Filip Kaša (uprostřed) a Martin Dostál se snaží zastavit Jana Navrátila z Olomouce.

Článek

Jedenadvacetiletý Hrubý v lize debutoval na jaře 2014 a dosud v ní odehrál za Slavii 41 utkání a vstřelil jeden gól. „Je to hráč do středu zálohy. Mladý konstruktivní fotbalista, který v lize už něco odehrál," uvedl trenér Baníku Vlastimil Petržela na adresu mládežnického reprezentanta do 21 let.

Druhým nováčkem v týmu je dvaadvacetiletý krajní záložník Kučera, jen od ledna 2014 hostoval v druholigové Vlašimi, tedy v minulém působišti ostravského kouče. „Proto jej dobře znám. Je to rychlý a technický hráč, takoví nám na krajích hřiště scházejí. Chceme si ho vyzkoušet," řekl Petržela, který naopak úvodním utkání zimní Tipsport ligy poslal zpět do Opavy obránce Tomáše Čelůstku. „Neudělal žádný posun. Pořád dělá stejné chyby - je daleko od hráče, nechá ho odcentrovat," vysvětlil Petržela.

Ostrava testuje nové hráče i přesto, že má momentálně kvůli vleklému sporu s Vitktorií Žižkov o 8,5 miliónů korun za přestupy Josefa Hušbauera a Zdeňka Koukala z roku 2010 zablokované přestupy. Tato kauza ale není zdaleka jedinou, kterou musí rychle vyřešit nový vlastník Baníku Václav Brabec.

Ostravský klub je ve sporu s bývalými hráči Antonínem Fantišem či Václavem Svěrkošem. Oba tvrdí, že jim klub stále dluží peníze. Nový majitel Václav Brabec už na Bazalech úřaduje od pondělí, ke stávající situaci se ale nevyjadřuje a žádá o čas na seznámení se se všemi problémy, které současný Baník sužují.

Reklama

Související témata: