Hlavní obsah

Plzeň pouští Mahmutoviče, bosenský útočník bude hostovat v Olomouci

Plzeň

Ještě před soustředěním v Turecku hlásí Viktoria Plzeň změnu v kádru. Na hostování do konce sezóny odchází do Sigmy Olomouc Aidin Mahmutovič. Devětadvacetiletý útočník se do přípravy Hanáku připojí již po nadcházejícím víkendu. Ve středu odpoledne to uvedl web Viktorie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Aidin Mahmutovič opouští Plzeň, na jaře bude hrát na Hané.

Článek

„Aidin během svého působení v Plzni prokazuje extrémně vysokou tréninkovou morálku i pohodový charakter. Nicméně i vzhledem k výjimečné formě Michala Ďuriše nedostával na podzim tolik příležitostí, kolik by si střelec jeho formátu zasluhoval. Po vzájemné dohodě s hráčem jsme tak přistoupili na nabídku Olomouce, která měla o Aidinovo působení eminentní zájem," uvedl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

„Jsem přesvědčen, že se Aidin v dresu Olomouce prosadí a dostane se do herní pohody. Ve Viktorii má nadále dveře otevřené, počítáme s jeho návratem do letní přípravy," dodal Šádek.

Devětadvacetiletý Bosňan přišel do Plzně v prosinci 2014 z Teplic s pověstí střelce, tu však v Doosan Aréně plnil pouze loni na jaře, kdy pomohl k zisku titulu 6 góly. Na podzim, kdy na hrotu „řádil" slovenský útočník Michal Ďuriš, nefiguroval Mahmutovič v ligovém utkání ani jednou v základní sestavě.

S lednovým příchodem mladého útočníka Michaela Krmenčíka, jehož si Viktoria stáhla z hostování z Dukly, vznikl v útoku Plzně přetlak. Klub avizoval, že jednoho z kvarteta hrotových hráčů pustí. Bylo vysoce pravděpodobné, že dotyčným bude právě Mahmutovič. Ďuriš prožívá nejlepší sezónu v kariéře, na Holendu je v případě záskoku vždy spolehnutí, Krmenčík je příslibem do budoucna.

„Mým cílem zůstává prosadit se ve Viktorii a pomoci ji k dalším úspěchům. Nicméně v tuto chvíli potřebuji především hrát a jsem šťastný, že Olomouc má o moje služby opravdu velký zájem. Věřím, že budu Sigmě prospěšný a přispěji k co možná nejrychlejší ligové záchraně. Stejně tak budu držet palce Plzni v boji o titul," říká střelec sedmašedesáti ligových branek. „S vedením Viktorky jsem dohodnut na tom, že se v létě v Doosan Areně zapojím do přípravy a poperu se o místo. Pevně věřím, že v Plzni jsem ještě neřekl poslední slovo," doplnil Mahmutovič.

Reklama

Související témata: