Hlavní obsah

Kádr Dukly se mění za pochodu. Po Vašíčkovi přišel z Liberce brankář Hroššo

V tichosti a bez přílišného humbuku dochází ke změnám v hráčském kádru pražské Dukly. Trenér Luboš Kozel bude totiž muset na jaře oželet útočníka Michala Krmenčíka, kterého si z hostování stáhla Plzeň, Julisku opustil slovenský gólman Martin Chudý, na Stínadla se za ním vydal i obránce Michal Jeřábek. Dukla se tudíž ohlíží po nových tvářích. Z Olomouce už přivedla Václava Vašíčka, do brány získala z Liberce Lukáše Hrošša.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Lukáš Hroššo se stal novou posilou Dukly.

Článek

Zatímco Vašíček by měl posílit ofenzívu Pražanů, Hroššo bude o místo mezi tyčemi bojovat s Filipem Radou. Na poslední štaci na severu Čech na podzim šanci nedostal, proto se rozhodl pro odchod do Prahy.

Přitom v loňské sezóně stál na jaře prakticky v jednom kuse mezi tyčemi libereckého Slovanu a chytal i v zápasech Evropské ligy. Ve finále domácího poháru proti Jablonci pak doslova zazářil, při rozstřelu se stal penaltovým hrdinou a pomohl svému mužstvu znovu do pohárové Evropy.

Po příchodu mladého Tomáše Koubka se však Hroššo, který vstoupil do velkého fotbalu ve slovenské Žilině, propadl v brankářské hierarchii za Koubka, Hladkého a uzdraveného Koláře. Osmadvacetiletý slovenský gólman má přitom na kontě už 46 utkání odchytaných s nulou. Ve slovenské lize uhájil čisté konto v 39 zápasech, v české pak v sedmi, přičemž do brány se v Liberci dostal dvacetkrát.

S Duklou se připravuje i slovinský útočník Elvis Bretanovič, který přišel z Teplic, na testech se pak na Julisce objevil také Martin Štancl z Benešova.

Reklama

Související témata: