Hlavní obsah

Mladoboleslavští zpochybňují Mendyho přestup do Mostu

PRAHA

Přestup francouzského útočníka Noela Alexandre Mendyho z Příbrami do Mostu, za který už hráč nastoupil, zpochybňuje druhý ze zájemců o jeho služby Mladá Boleslav. "Mendy přiletěl do Prahy minulé úterý a kromě příbramských funkcionářů jsme na něj čekali my a zástupci Mostu. Hovořili jsme s ním první a dohodli se předběžně na podmínkách," řekl Právu mladoboleslavský manažer Zdeněk Kudela.

Foto: www.fcslovanliberec.cz

Francouzský útočník Alexandre Mendy (vpravo) přestoupil z Příbrami do Mostu.

Článek

"Mendy trénoval u nás a posléze došlo k podpisu smlouvy s Příbramí, které jsme ve čtvrtek odeslali peníze, které pochopitelně čekáme zpět," uvedl Kudela. Podle informací Práva jde o 4 mil. korun.

"Jednali jsme dál s hráčem a jeho lidmi, z nichž nikdo nebyl licencovaným manažerem FIFA. Když neustále zvyšovali podmínky, především provizi a dokonce v černých penězích, což u nás nepřichází v úvahu, od dalších jednání jsme odstoupili," dodal Kudela. Mendy se tak v pátek objevil v Mostu, kde podepsal tříletý kontrakt. Mladá Boleslav mu nedala ani podepsat přestupní lístky.

"Žádné černé peníze a provize jsme někomu neslíbili ani nezaplatili, to není náš styl. Už v Praze jsme Mendymu nabídli standardní podmínky, jaké mají v Mostě i jiní hráči. Na rozdíl od Mladé Boleslavi jsme mu poté, co jsme se na nich shodli, dali podepsat přestupní lístky. Příbramský prezident Jaroslav Starka jasně dopředu deklaroval, jaké má podmínky on a jinak záleží na hráči, koho si vybere," řekl Právu mostecký ředitel Emil Boukal.

"Když Mendy řekl, že chce do Mostu, ihned jsme se dohodli i s klubem. Vážím si přístupu pana Starky, který dodržel slovo. Kolik za Mendyho zaplatíme, je věc klubů," dodal Boukal. Podle našich informací by se částka neměla příliš lišit od mladoboleslavské.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice