Hlavní obsah

Mahmutovič v Olomouci ožije, v létě se na něj těším, říká plzeňský kouč Krejčí

Plzeň

Odchod Aidina Mahmutoviče na půlroční hostování do Olomouce, který byl potvrzen ve středu, je podle trenéra Plzně Karla Krejčího pochopitelným krokem. „Michal Ďuriš hrál na podzim v top formě, Aidin nebyl vytěžovaný, jak si představoval. Zabývali jsme se tím, jak mu pomoct, v Plzni má smlouvu do roku 2018. Po vzájemné dohodě jsme se rozhodli pro hostování v Olomouci," uvedl Krejčí.

Foto: fcviktoria.cz

Útočník Aidin Mahmutovič odchází z Plzně na půlroční hostování do Olomouce

Článek

Mahmutovičova pozice na podzim zeslábla, byl až třetím útočníkem. Za Michalem Ďurišem a Janem Holendou. Nyní si ligový lídr navíc stáhl z hostování z Dukly nadějného Michaela Krmenčíka. Bosňan by se za této konstelace na trávník stěží dostal.

„Věřím, že Aidin v Sigmě ožije, pomůže jí k záchraně a vrátí se do Plzně v lepší pohodě, než ve které byl na podzim. V létě se na něj těším," podotkl Krejčí. „Tedy pokud tady budu," doplnil s úsměvem.

Pro Mahmutoviče, který do Doosan Arény přišel v prosinci 2014, může být motivací příběh Ďuriše. Slovenský reprezentant se v létě 2014 ocitl ve stejné situaci jako Bosňan. Nakonec odešel na roční hostování do Mladé Boleslavi. Po návratu se stal klíčovým mužem Viktorie, prosadil se i v národním týmu.

„Michala tehdy také nikdo nezatracoval. Příklady hráčů, kteří po návratu z hostování v Plzni prorazili, je víc. Třeba Vláďa Darida nebo Páťa Hrošovský. Přál bych si, aby Aidin byl podobný případ," pověděl Krejčí.

Podle něj nyní nastal čas, aby ve Viktorii dostal šanci Krmenčík. „V Dukle udělal velký progres, zviditelnil se," podotkl Krejčí, který zeštíhlení kádru plánuje po návratu z kondičního soustředění v tureckém Beleku (16. - 23. ledna). „Kádr zredukujeme zhruba o dva hráče," uvedl kouč.

Reklama