Hlavní obsah

Rajtoral bojuje v Plzni o základní sestavu: Chci zůstat, ve světě není všechno ideální

Robert NeumannPrávo

Po odvetě s Rapidem Vídeň v Evropské lize přišel o místo, konec podzimu plzeňský obránce František Rajtoral proseděl na lavičce. Na pravé straně se chytil mladý Aleš Matějů, navíc se schyluje k návratu Radima Řezníka. Zákonitě se začalo mluvit o odchodu Rajtorala z Viktorie.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

František Rajtoral v zimní přípravě Viktorie Plzeň.

Článek

Nakolik je vaše loučení s Plzní reálné?

Jsou to spekulace. Jsem v Plzni, mám tady platnou smlouvu. Co bude zítra, nebo za týden, nevím. Stává se, že hráč nečekaně odejde, jako třeba nedávno Vašek Procházka. Jenže já jsem ve Viktorce spokojený, zažil jsem tu nejlepší roky kariéry. A věřím, že ještě zažiju.

Iniciativu směrem k zahraničí nevyvíjíte?

Když si člověk spočítá všechna pro a proti, vyjde mu, že ve světě není všechno ideální. Je mi už devětadvacet, na Premier League to nevypadá, nejsem naivní... (směje se) Jsou destinace, kam spousta kluků chodí kvůli penězům, ovšem takový problém ještě nemám.

Cizina vás tedy neláká?

Uvažoval jsem o Slovensku. Je to za eura a je to v cizině... Ne, teď vážně. Chci zůstat v Plzni, být zdravý a hrát fotbal.

Čeká vás ovšem těžký boj o sestavu.

Není to nic nového, o sestavu přece bojuju každý půlrok. Mám to nastavené tak, že osobní cíle musím hodit stranou. Víme, kde chceme s Plzní být na konci sezóny, to je zásadní.

Pokud se vrátí Řezník, který se téměř rok zotavuje z operace křížových vazů, budete na jeden post dokonce tři.

Bude zkrátka větší konkurence. Což je na jednu stranu dobře, nikdo z nás nebude mít nic jistého. Nutí vás to ze sebe vymáčknout maximum.

S Alešem Matějů dojíždíte každý den z Příbrami. Panuje mezi vámi rivalita?

Aleš mě vozí, pokud by mezi námi byl svár, musel bych zřejmě na stopa... (směje se) Podporujeme se, jsme kamarádi. Oba samozřejmě chceme hrát, ale musíme upřednostnit úspěch týmu. Jako mladý bych asi kousal hůř, že nehraju, teď už to ale beru s nadhledem.

Reklama

Související témata: