Hlavní obsah

Mazuch začal v Řepkově stylu, je ho slyšet přes celý Strahov

Praha

Jestliže trenérovi fotbalové Sparty chyběl důrazný obránce, který by spoluhráče v defenzivě dokázal řídit a v případě potřeby také řádně sprdnout, vhodný typ Zdeněk Ščasný našel v Ondřeji Mazuchovi. „Mám to asi vrozené. Hodně mluvit a dirigovat kluky přede mnou mi nedělá problém. Je to pro mě přirozené, bez toho bych ani nemohl hrát,“ usmívá se šestadvacetiletý stoper, který hravě překřičí celé tréninkové centrum.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Potetovaný válečník Ondřej Mazuch hned začal hlasitě dirigovat obranu Sparty...

Článek
Fotogalerie

Potetované ruce, kapitánská páska, na dresu číslo dvě a hlavně hlasité dirigování obrany. Tohle je přece nový Řepka, napadlo nejednoho příznivce Sparty, když se nová posila na Strahově v utkání s Ústím nad Labem (7:1) poprvé představila v rudém dresu.

Podobnost s bývalým sparťanským kapitánem není rozhodně náhodná. „Možná máme podobnou kariéru. Tomáš byl odmalička můj vzor na hřišti. A budu rád, když mě k němu někdo přirovnává. Rád bych ve Spartě odváděl stejné výkony jako on. Vždycky jsem hrával s dvojkou nebo trojkou. Trojku tady má Michal Breznaník, tak jsme se domluvili na dvojce," avizoval po podpisu smlouvy Ondřej Mazuch, jak je rád, že získal Řepkovo číslo dresu.

Hodně nám pomůže, věří Ščasný

Bývalý hráč Fiorentiny, Anderlechtu či Dněpru se na hřiště vrací po téměř roční pauze. Měl spočítáno, že si zahrál poprvé po deseti měsících a třech dnech od operace kolena.

„V přípravě vypadá dobře, ale jedna věc je trénink a druhá věc je zápas. Vidím, že nám Ondra hodně pomůže, ale potřebuje hrát, aby se do toho zase dostal," poukázal kouč Zdeněk Ščasný.

Nová posila si přesným centrem přes půl hřiště hned po dvou minutách v novém dresu připsala asistenci na úvodní Krejčího gól. „Dokud měl síly, hrál velmi dobře a založil dvě gólové akce. Uvidíme, jestli zvládne i zápas s Dortmundem," dodal Ščasný.

Během měsíce musí dohnat manko

S Borussií si Pražané zahrají v úterý v Essenu. Bude to pro ně víc než vypovídající měřítko v přípravě na únorové duely Evropské ligy s Krasnodarem. Mazuch zatím musí pracovat na obnovení herní kondice.

„Do prvního zápasu zbývá zhruba měsíc, takže doufám, že do té doby manko doženu a budu připravený," ujišťuje.

Podzim mužstvo končilo se stoperskou dvojicí Costa - Brabec, záda jim kryl Holek. Teď je tady Mazuch a vedení neskrývá, že se ještě nevzdává návratu Michala Kadlece z Turecka.

„Do Sparty jsem přišel s tím, že se chci prosadit do základní sestavy. A o ní se taky poperu!" má Mazuch jasno.

Se Spartou trénuje již do léta a jako volný hráč měl řadu nabídek. Mimo jiné i z Leicesteru, který v aktuální sezóně řadu kol vedl Premier League.

Reklama

Související témata: