Hlavní obsah

Kisel: Role vůdce týmu bych se určitě nebál

Karel FeltSport.czPrávo

Fotbalisté pražské Sparty zahájili zimní přípravu a v plném zápřahu je i slovenský reprezentant Karol Kisel. Ten se do celku letenských vrátil po podzimní zlomenině klíční kosti a nucené přestávce.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Gilberto z Arsenalu (vlevo) a Karol Kisel ze Sparty v souboji o míč

Článek

Spartě jste chyběl více než měsíc. Jak probíhalo léčení?

Všechno už je v pořádku, žádné komplikace nebyly. Klíční kost srostla, jen si ještě musím dávat pozor při některých typech zátěže. Nemohu například zvedat těžší činky a samozřejmě nechci riskovat v osobních soubojích. Důležité je, že mohu naplno běhat.

Neobáváte se určitého strachu z osobních soubojů?

To určitě ne.

Nudil jste se době nuceného volna a trpěl při pohledu na trápení Sparty?

Nenudil jsem se, ale při pohledu na naši hru mi dobře nebylo. Nešlo to celému mužstvu, raději než na tribuně bych byl na trávníku a snažil se klukům pomoct. Od prosince už jsem individuálně trénoval s naším kondičním trenérem Alešem Kaplanem, který se mi hodně věnoval. Speciální přípravu jsem měl i v době dovolené. Do přípravy jsem vstoupil ve slušné kondici. Naplno bez úlev bych měl trénovat od poloviny ledna. Věřím, že už žádné zranění nepřijde a na ligu budu dobře připravený.

V čem jste viděl z tribuny největší problémy?

Nedařilo se nikomu, nelze hovořit o jednotlivých problémech a k tomu ani nejsem kompetentní. Určitě jsme na podzim nepodávali výkony hodné Sparty a deváté místo v tabulce neodpovídá tomu, co v silách mužstva je. Vyplynulo mi z toho, že se musíme všichni zlepšit, ve všem. Musíme na tom tvrdě v přípravě zapracovat.

Obecně se čeká, že Sparta se na jaře zvedne. Kam by podle vás mohla vystoupat v ligové tabulce?

To se dá teď těžko říct. My se musíme dívat sami na sebe, jít zápas od zápasu a snažit se stahovat ztrátu na příčky, které dávají šanci na účast v evropských pohárech. Nejsme favority, což může být určitá výhoda. Především musíme hrát dobře a na konci jara uvidíme, kam se nám podaří vystoupat. Určitě budeme chtít uspět i v domácím poháru.

Co říkáte příchodu dalších tří slovenských fotbalistů?

Tohle neřeším, není podstatné, odkud kdo přijde, ale jak bude mužstvu platný. Zabavníka s Hanekem znám ze slovenské reprezentace, Kóňu moc ne. Budu se jim snažit pomoci se zabydlením v mužstvu a v Praze, ale výkonnostně mají všechno ve svých rukou.

Trenér Griga hledá lídra mužstva. Když takový nepřijde zvenku, vzal byste tuto roli na sebe vy?

K tomu těžko mohu něco říct. V první řadě musím sám hrát dobře. Když se mi bude dařit, věřím, že dokážu spoluhráče strhnout. Fotbalové srdce mi určitě nechybí, ale o tuhle roli si nemohu říct. Tu mohu dostat na základě svých výkonů. Lze se o ni určitým způsobem i dělit. Kvalitních fotbalistů a osobností je ve Spartě několik a rozhodně k nim patří i Tomáš Sivok, který je bohužel stále na marodce.

Nebál byste se takové zodpovědnosti?

Role vůdce týmu bych se určitě nebál.

Mužstvo prochází dalšími změnami, na Letné není Poborský. Kde byste chtěl hrát?

Je mi jedno, kde nastoupím. Záleží na trenérovi, kde mě bude potřebovat. Hrál jsem vedle Karla i bez něho, ať vlevo nebo vpravo, ale i zprostředka. S tím nemám problém.

Stihl jste v době nuceného volna dohnat něco ve studiu?

Nestihl, ale ne proto, že bych nechtěl. Při přestupu do Sparty jsem musel studium přerušit, takže jsem ani nic stíhat nemohl. Určitě se k tomu ale vrátím.

Reklama

Související témata: