Hlavní obsah

Šafarčíkova éra definitivně skončila. Baník povede šéf Karviné Wolf

Ostrava

Éra Petra Šafarčíka v Baníku Ostrava je definitivně u konce. Poté, co v minulých dnech prodal 95 procent akcií klubu Václavu Brabcovi, skončil na pondělní valné hromadě také jako předseda představenstva klubu. A s ním i jeho syn Michal a ekonom Matouš Hába.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela a jeho asistent Aleš Křeček (vlevo).

Článek

Novým předsedou tříčlenného představenstva bude Jan Wolf, který stejnou funkci vykonával ve druholigovém týmu MFK Karviná, dalšími dvěma členy budou Václav Brabec, jenž prostřednictvím společnosti Pro Fotbal Property drží sto procent akcií klubu a bývalý hráč Baníku a nyní sportovní manažer mládeže v Karviné Petr Mašlej.

Na valné hromadě byli jmenováni také členové dozorčí rady FC Baník Ostrava. Jejím předsedou bude Vladimír Kubík, v dozorčí radě dále zůstávají stávající členové Pavel Filipčík a Lubor Žalman. „Záměrem klubu je v nejbližším období rozšířit počet členů dozorčí rady na pět tak, aby v ní figuroval také někdo ze sportovních odborníků, legend či sponzorů," upřesnil mluvčí Baníku Tomáš Svoboda.

Vrátit Baník tam, kam patří

Václav Brabec ovládal Baník poté, co nejprve odkoupil od Petra Šafarčíka většinový balík akcií a pár dní nato i zbylých pět procent od občanského sdružení TJ FC Baník Ostrava. „Mým prioritním úkolem je vyřešit vleklou kauzu okolo Viktorie Žižkov, kvůli které mám klub zablokované přestupy," uvedl majitel klubu Brabec.

„Dalším úkolem je vrátit Baník opět tam, kam historicky patří, tedy do pozice ambiciózního účastníka první ligy. Cesta k tomu ale povede jen přes tvrdou práci uvnitř klubu, ale také přes narovnání vztahů s fanoušky, bývalými hráči, ostravským magistrátem i fotbalovou asociací."

Reklama