Hlavní obsah

Slavia - Ústí n. L. 0:2Sešívaní nestačili na druholigového soupeře, prohrála i Sparta

Praha
Aktualizováno

Jde sice jen o přípravu, takový výsledek se ovšem nečekal. Posilami nabití fotbalisté Slavie prohráli na umělém trávníku v Edenu s Ústím nad Labem 0:2. Necelých 24 hodin po prohře 1:3 s Borussií Dortmund podlehla Sparta slovenskému mistru z Trenčína 3:4. Dukla si naopak v Písku poradila s Českými Budějovicemi a vyhrála 3:1. Teplice prohrály 1:2 s Altachem. Liberec remizoval s Táborskem 3:3.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Dušan Uhrin.

Článek

Slávisté se zatím utkávají jen se soupeři z nižších soutěží. Čtyři úvodní přípravné zápasy vyhráli, tentokrát narazili. Nepomohlo jim, že se do zahajovací sestavy poprvé dostal kanonýr Milan Škoda, který překonal drobné zdravotní problémy.

Druholigové Ústí nad Labem minulý týden schytalo od Sparty debakl 1:7, pro červenobílé se však stává nečekaným strašákem. Nedokázali mu oplatit zářijovou porážku 2:4, která znamenala vyřazení z domácího poháru...

"Porážka neznamená nic. Ale nejsme spokojení s tím, že s Ústím nevyhráváme. Nicméně jsme v nějaké fázi přípravy, tento týden jsme se ještě zaměřili na kondičně-herní část. Přecházíme na míč, ale je to pořád kondiční záležitost. Hráči toho mají dost, ale to nás neomlouvá, že jsme prohráli 0:2," řekl trenér Dušan Uhrin.

Sparta si ukousla velký krajíc

Pořádnou porci si naložila také Sparta. Teprve ráno se vrátila z Essenu a necelý den po duelu s Dortmundem hned nastoupila na strahovské přírodní trávě proti Trenčínu. Lídr slovenské ligy už vedl o tři góly, Letenští ale ve druhé půli ožili, kanonýr Lafata se dvakrát trefil a k vyrovnání měli Pražané blízko. Prohráli však 3:4.

"Vymlouvat se na těžký program nechceme. Prostě jsme dva zápasy během dvou dnů odehráli a rozhodně jsme nechtěli oba prohrát, to je špatně," konstatoval reprezentant Lukáš Vácha. "Výsledky teď nejsou úplně podstatné, ale každá prohra v přípravě nám může pomoci, abychom se vrátili k tvrdé práci, bez které to nejde," dodal kapitán David Lafata.

Přípravná fotbalová utkání:
Slavia Praha - FK Ústí nad Labem 0:2 (0:1)
Branky: 19. Vaněk, 53. Suškin.
Sestava Slavie - I. poločas: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Mihalík, Hušbauer, Barák, M. Vukadinovič - Kenija - Milan Škoda.
II. poločas: Řehák - Bořil, Frydrych, Kodr, Zmrhal - T. Souček - Štohanzl, Piták, Černý - Kuchta, Mešanovič. Trenér: Uhrin ml.
Sparta Praha - AS Trenčín 3:4 (1:3)
Branky: 58. a 78. Lafata, 6. Juliš - 29. a 52. Koolwijk obě z pen., 17. Ibrahim, 21. Wesley.
Sestava Sparty: Štěch - Mareček, Mazuch (69. Brabec), Holek, Costa (46. Frýdek) - Zahustel (46. Dočkal), Matějovský, Jiráček (46. Vácha), Hybš (46. Lafata) - Fatai, Juliš. Trenér: Ščasný.
Dynamo České Budějovice - Dukla Praha 1:3 (0:2)
Branky: 82. Jurdík - 24. Jakub Mareš, 26. Čajič, 75. Berger z pen.
Sestava Dukly: Hroššo - Miloševič (46. Juroška), Štetina, Gorkšs (46. Smejkal), Preisler (46. Vrzal) - Marek Hanousek (46. Daniel Tetour), Považanec, Čajič (46. Berger) - Néstor, Manzia, Jakub Mareš (46. Vašíček). Trenér: Kozel.
V Chorvatsku: FK Teplice - Rheindorf Altach 1:2 (0:2)
Branky: 47. Táborský z pen. - 20. Aigner, 38. Hofbauer.
Sestava Teplic: Slavík - Hora (46. Vondrášek), Lüftner, Dimitrovski (46. Jeřábek), Krob (75. Novotný) - Ljevakovič (75. Matula) - Fillo (46. Dressler), Breite (46. Kodeš), Kukec, Gregáň (46. Táborský) - Vaněček (63. Hošek). Trenér: Vavruška.
Slovan Liberec - MAS Táborsko 3:3 (2:1)
Branky: 9. Vůch, 20. Marek, 90. Hrdina - 21. Sladký, 66. Kočí, 70. Valovčan.
Sestava Liberce: Koubek (46. Hladký) - Coufal (46. Bartošák), Švejdík (62. Šustr), Pokorný (46. Hovorka), Ljulka - Bláha, Sýkora (46. Soungole) - Delarge (46. Jefremov), Marek (46. Pulkrab), Vůch (46. Hrdina) - Bakoš (46. Rabušic). Trenér: Trpišovský.
MFK Karviná - Zbrojovka Brno 2:2 (1:0)
Branky: 5. Pospěch, 65. Nimely - 79. Jakub Šural, 89. J. Kučera.
Sestava Brna: Halouska - Jakub Šural, Malík, Frelih, Janoščin - Přichystal, Lacko, R. Buchta, Lutonský - J. Kučera - Akpua. Trenér: Kotal.
Piast Gliwice - Sigma Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 12. Nešpor, 65. Piaček.
Sestava Olomouce: Reichl - Hála, Rode (60. Štěrba), Radakovič, Falta (60. Vepřek) - Houska, Šindelář (60. P. Ševčík), Petr (83. Moulis) - Navrátil (46. Zahradníček), Mahmutovič (60. Malec), Moulis (69. Falta). Trenér: Jílek.
1. FC Slovácko - Fotbal Třinec 2:0 (2:0)
Branky: 39. a 45.+1 Došek.
I. poločas: Daněk - Chýla, T. Rada, Kuncl, Břečka - Kerbr, Sadílek, Šumulikoski, Křivánek, Diviš - Došek.
II. poločas: Daněk - Chýla, Košút, Hofmann, Reinberk - Civič, Havlík, Daníček, Ťok, Biolek - Koné. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: