Hlavní obsah

Sparta na roztrhání, odkopala dva mače za 19 hodin. Bez Breznaníka, který končí

Praha

Úterý 19:05 Dortmund - Sparta v Essenu, středa 14:00 Sparta - Trenčín v Praze na Strahově. Letenští fotbalisté podstoupili víc než náročný test, když 19 hodin po těžkém duelu s Borussií nastoupili proti mistrovi Slovenska. Oba zápasy prohráli, ale vzhledem ke stadiu zimní přípravy z toho tragédii nedělají. Formu pro jaro začnou ladit především na soustředění ve Španělsku. V neděli tam odletí už bez Michala Breznaníka, který ve Spartě končí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dva zápasy během dvou dnů? Žádný problém... Trenér Sparty Zdeněk Ščasný na lavičce proti Borussii Dortmund.

Článek
Fotogalerie

Jsou nabídky, které se neodmítají. Jako když si vás pro generálku před bundesligou vybere Dortmund. Pak můžete své hráče vystavit během pár hodin pekelné zátěži a sledovat, jak si s ní poradí.

„Atypický program. Trenčín jsme měli dlouho v plánu, Dortmund tam byl navíc. Středeční zápas jsem však nechtěl rušit," poukazuje trenér Zdeněk Ščasný.

V Essenu jeho tým Borussii podle očekávání podlehl (1:3). Takový Zahustel tam odehrál celých 90 minut - a proti Trenčínu už byla zase v základní sestavě. Výsledkem byla druhá porážka během dvou dnů (3:4).

„Navzdory výsledkům jsem spokojený. Zvládli jsme oba zápasy v rámci kondiční přípravy a splnilo to, co mělo," cení si kouč.

Letenský zápřah během dvou dnů:
Borussia Dortmund - Sparta Praha 3:1 (1:0)
Branky: 41. a 65. Aubameyang, 68. Mchitarjan - 49. Lafata.
Sestava Sparty: Bičík - Zahustel, Costa, Brabec, Frýdek - Fatai (46. L. Krejčí), Mareček (69. Jiráček), Vácha (46. Matějovský), Dočkal, Šural - Lafata (66. Juliš). Trenér Ščasný.
Sparta Praha - AS Trenčín 3:4 (1:3)
Branky: 58. a 78. Lafata, 6. Juliš - 29. a 52. (obě z pen.) Koolwijk, 17. Ibrahim, 21. Wesley.
Sestava Sparty: Štěch - Mareček, Mazuch (69. Brabec), Holek, Costa (46. Frýdek) - Zahustel (46. Dočkal), Matějovský, Jiráček (46. Vácha), Hybš (46. Lafata) - Fatai, Juliš. Trenér Ščasný.

Pohovor se slovenským záložníkem

Již v neděli odletí se svými svěřenci na tradiční herní soustředění do Jerezu. Teprve ve Španělsku vyladí formu na jarní pokračování domácí soutěže i pohárové bitvy s Krasnodarem v Evropské lize. Sparta se postupně utká s rumunskou Pandurií, Lechem Poznaň a Dynamem Moskva.

„Odletíme už bez Michala Breznaníka. Měl jsem s ním ve středu pohovor a může si hledat jiný klub. Adam Jánoš jede s námi. K další redukci kádru dojde až po Španělsku," avizuje Ščasný.

Do obou utkání nasadil především hráče, s nimiž počítá pro jarní část sezóny. Afričan Tiémoko Konaté o Dortmund smolně přišel. „Timy odletěl kvůli pasu, což je škoda, protože by proti Dortmundu i Trenčínu nastoupil. Šural měl po úterý drobné problémy, proto jsem nechtěl riskovat. Navíc se zranil Krejčí, takže na poslední chvíli musel Hybš nastoupit v záloze, kde není zvyklý."

Zahustel je všestranný, Bero zajímavý

Zajímavé bude, kam kouč nakonec umístí Ondřeje Zahustela. Zatímco v Essenu hrála posila z Mladé Boleslavi znovu na pravém kraji obrany, proti Trenčínu na pravém kraji zálohy.

„Zahustel proti Borussii přesvědčil a ukázal, že může hrát i obránce. Takticky to zvládl, i když je jasné, že jeho silnější je útočná fáze," hodnotí Ščasný.

Za Trenčín si proti Pražanům zahrál také Matúš Bero, dvacetiletý záložník, který svými výkony vzbudil pozornost až v Anglii - a také na Spartě.

„Mohu potvrdit, že patří k hráčům, jež dlouhodobě sledujeme. Je hodně zajímavý už jen tím, jak je gólový a strašně šikovný, navíc se nebojí jít přímo do vápna. Má i některé nedostatky, ale čeká ho jistě velká budoucnost. Není však určitě jediný, koho na Slovensku sledujeme," říká Ščasný s úsměvem na adresu Bera, který aktuálně patři k nejcennějším hráčům na slovenském trhu.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články