Hlavní obsah

Bundesligové terno pro Skaláka? O boleslavskou hvězdu se zajímají Brémy a Hamburk

Praha

Nikoliv druhá nejvyšší soutěž v Anglii, ale elitní bitvy v Německu dost možná čekají v průběhu jara českého fotbalového reprezentanta Jiřího Skaláka. O třiadvacetiletého záložníka Mladé Boleslavi se v úvodu ledna zajímal Brighton, který usiluje o postup do Premier League. Nově se však ozvali i zájemci z bundesligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jiří Skalák (č. 10) v kvalifikačním utkání proti Kazachstánu.

Článek

„V minulém týdnu se můj možný přesun do Anglie řešil hodně. Každý den jsem měl několik telefonů, dva tři dny jsem žil ve velké nejistotě a hodně mě to rozptylovalo. I proto jsem se domluvil s manažerem, aby mi volal jen v případě, pokud se něco konkrétního uzavře," prohlásil Jiří Skalák, jenž na podzim nastoupil v nejvyšší soutěži v dresu Středočechů ve všech zápasech a připsal si šest branek.

Navíc se po letním startu na mistrovství Evropy hráčů do jednadvaceti let, kde i přes problémy po operaci kolena oslnil zejména v duelu se Srbskem, prosadil v průběhu podzimu i v elitním výběru Pavla Vrby. Vydatně přispěl k postupu na červnové mistrovství Evropy 2016 ve Francii a právem si dělá zálusk na nominaci.

Na zahraniči si věří

„Přestup do zahraničí je můj sen, ale nepotřebuji odcházet okamžitě za každou cenu. Jsem v Mladé Boleslavi spokojený. Na druhou stranu si věřím. Pokud bych přestoupil už nyní, nebál bych se o místo v reprezentaci. Věřím, že by mě zahraniční angažmá naopak výkonnostně posunulo a já bych ještě výrazněji pomohl národnímu mužstvu," uvedl odhodlaně Skalák.

Podmínky v anglickém Brightonu už sondoval u reprezentačních parťáků Daniela Pudila a Tomáše Kalase, kteří působí v Sheffieldu, respektive Middlesbrough. Ale nebudou se nakonec na služby dravého bojovníka těšit v desátém Hamburku, kde působí brankář Drobný, či o záchranu bojující Brémy, v jejichž kádru je obránce Gebre Selassie?

„My můžeme pouze potvrdit konkrétní nabídku na Jirku Skaláka z Brightonu, což ostatně připustila dříve i Mladá Boleslav. Je pravda, že zájem o Jirku projevili s blížícím se koncem transferového období i jiní zájemci, ovšem bylo by předčasné je jmenovat," reagoval na dotaz hráčův agent Viktor Kolář ze společnosti Sport Invest International.

Reklama