Hlavní obsah

Klokani hlásí další posilu, je jí Fin se slovenskými kořeny

Praha

Vedení fotbalistů Bohemians Praha 1905 podepsalo smlouvu na dva a půl roku s finským defenzivním záložníkem Tomášem Hradeckým, který v Ďolíčku uspěl na testech. V Praze tak získal kontrakt do června 2018. Vršovický klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník se dočkal posily až z Finska.

Článek

Finský záložník se slovenskými kořeny bude pro českou ligu jistou raritou. Tomáš Hradecký navíc pochází ze zajímavé fotbalové rodiny. Jeho starší bratr Lukáš chytá za bundesligový Frankfurt a finský národní tým, nejmladší Matej je pak členem finského výběru do 21 let a v Dubaji teď dokonce debutoval za áčko proti Islandu. Jejich otec Vlado je pak bývalým slovenským reprezentantem ve volejbalu...

"Jsem rád, že jsem podepsal smlouvu v Bohemce. Znamená to pro mě příchod do lepší ligy," komentoval podpis smlouvy hráč, který naposledy hrával za tým Rovaniemen Palloseura. "Je samozřejmě lepší hrát na přírodní trávě, hra je mnohem rychlejší. Fotbal se má hrát na přírodní trávě," těší se Hradecký na lepší hřiště, než na jaká byl zvyklý doma ve Finsku.

"Máme jen jednoho defenzivního záložníka, proto jsme hledali dalšího hráče na tento post. Tomáš se ukazoval v pozitivním světle," pochvaluje si trenér Roman Pivarník.

Reklama