Hlavní obsah

Jablonec - Žižkov 6:0Severočeši si zastříleli, dvakrát se trefil mladík Breda

Jablonec
Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce si v přípravném utkání na umělém trávníku ve Mšeně zastříleli a třetiligovou Viktorii Žižkov porazili 6:0. Dvakrát se trefil mladík David Breda, který v neděli jedinou brankou zápasu rozhodl duel s Dunajskou Stredou. Svěřenci nového kouče Frťaly zatím všechny čtyři zápasy v přípravě vyhráli. V neděli se utkají ještě se Slovanem Bratislava a v příštím týdnu odcestují na soustředění do Portugalska.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jablonecký útočník Stanislav Tecl v utkání se Spartou.

Článek

Mladý Breda si říká o pozornost. „Nechci ho přechvalovat, ale je to signál pro další kluky z juniorky nebo dorostu, že mají prostor se ukázat. Když v tom klukovi něco je, není problém, aby dostal příležitost," řekl pro klubové stránky trenér Zdenko Frťala.

Posil se zatím nedožaduje. „S hráči jsme spokojeni, takže k ničemu není žádný důvod. Kluci mě každým zápasem i tréninkem přesvědčují a dokazují - vlastně i sami sobě - že svou kvalitu mají. Byli by i sami proti sobě, kdyby něco podcenili," uvedl Frťala ke stavu jabloneckého kádru.

Přípravné fotbalové utkání:
FK Jablonec - Viktoria Žižkov 6:0 (2:0)
Branky: 75. a 90.+1 Breda, 23. Tecl, 27. Pospíšil, 61. M. Kysela, 80. Martin Doležal I.
Sestava Jablonce - I. poločas: V. Hrubý - M. Kysela, Beneš, Pernica, Karavajev - Greguš - Tecl, Trávník, Pospíšil, Mihálik - Wágner.
II. poločas: Bárta - M. Kysela, Kubista, Pernica, Matěj Hanousek - Hübschman, Rossi - Masopust, Pospíšil, Breda - Martin Doležal I. Trenér: Frťala.

Reklama

Související témata: