Hlavní obsah

Jihlava odjede na soustředění i s Kučerou z Plzně

Jihlava

Fotbalisty Jihlavy už na soustředění v Turecku posílí záložník Tomáš Kučera, který se vrací na hostování z Plzně. Vysočina již naopak pro jaro nepočítá s Ekvádorcem Augustem Batiojou, Harisem Harbou a brankářem Luďkem Vejmolou, který nehodlá prodloužit v létě končící smlouvu a jedná o přestupu do Mladé Boleslavi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jihlavský Tomáš Kučera (vlevo) brání záložníka Sparty Bořka Dočkala (uprostřed)

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kučera je odchovancem Jihlavy, odkud v létě zamířil do Plzně. Nejprve na hostování, které se nedávno změnilo v přestup. V silné konkurenci ve Viktorii však nedostává tolik prostoru, a tak bude moci na jaře pomáhat Vysočině v boji o záchranu.

"S Plzní jsme domluveni, že se Tomáš s výpravou Viktorie v sobotu vrátí z Turecka a v neděli tam znovu zamíří s námi. Věřím, že se do té doby nestane něco nepředvídatelného, co by mohlo tento záměr zhatit," řekl pro klubový web sportovní manažer Jihlavy Milan Bokša.

Kromě mladíků Davida Štěpánka a Jiřího Klímy, u kterých byly upřednostněny studijní povinnosti, se do kádru 24 hráčů pro soustředění nevešel také Batioja. "Hovořili jsme s ním a oboustranně jsme se shodli na tom, že s jeho vytížením nepanuje spokojenost. Na jeho post disponujeme srovnatelnými hráči, přičemž na něj máme jako na cizince přirozeně vyšší nároky. Nepochybujeme o jeho kvalitách a přejeme mu, aby je lépe naplnil v rámci nového angažmá, na jehož nalezení nyní jeho manažer pracuje," vysvětlil Bokša.

V podobné situaci je Bosňan Harba. Hvězda ligy ze sezóny 2013/14 stále marně hledá ztracenou formu, když nepomohlo ani podzimní hostování v Trnavě. "Má ještě roční kontrakt a zatím se připravuje s juniorkou. Aktuálně registrujeme určitý zájem ze strany klubů z první i druhé ligy. Haris velice touží zastavit sestupnou tendenci své kariéry a my věříme, že by mu mohla změna klubu pomoci," dodal Bokša.

Jihlava v Turecku odehraje tři zápasy proti makedonskému klubu FK Škendija 79 Tetovo, polské Jagiellonii Bialystok a MTK Budapešť.

Reklama

Související témata: