Hlavní obsah

Plzeň - Razgrad 1:2Viktoria v Turecku podruhé prohrála. Baník přestřílel Zbrojovku, Slavia zúžila kádr

Praha
Aktualizováno

Jsou na kondičním soustředění, výsledky tam nejsou to hlavní. Fotbalisté Plzně však i podruhé v Turecku prohráli, tentokrát s bulharským Ludogorcem Razgrad 1:2. Slavia si na umělé trávě v Edenu hladce poradila s druholigovým Vyšehradem 5:1 a před odletem do Španělska zúžila kádr o tři hráče. Ostravský Baník ve Vyškově přestřílel Zbrojovku Brno 5:3.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Trenér Baníku Ostrava Vlastimil Petržela.

Článek

Čeští šampióni v Turecku nejprve podlehli druholigovému německému Duisburgu 0:1. Ve druhém duelu sice Plzeň skórovala, stačilo to však jen na snížení konečné porážky 1:2 s Ludogorcem Razgrad. Trenér Karel Krejčí v zápase opět vyzkoušel celkem 21 hráčů, nevystřídal pouze brankáře Bolka.

Bulharský tým brzy po přestávce vedl již o dva góly, pak ale Hořava našel ve vápně Holendu, který hlavičkou o zem nedal brankáři šanci. Západočeši se v dalších minutách vrhli do útočení a hnali se za vyrovnáním. Krmenčík či Rajtoral však své šance nevyužili a skóre se již nezměnilo.

Nikoho se nebojíme, vyhlašuje Petržela

Beznadějně poslední tým prvoligové tabulky prochází v zimě velkými změnami. Svěřenci nového kouče Vlastimila Petržely se snaží nabrat správný směr. Na umělé trávě ve Vyškově se jim to dařilo, v duelu mimořádně bohatém na góly fotbalisté Baníku Ostrava přestříleli Zbrojovku Brno 5:3.

"Utkání se mi líbilo z pohledu, že dáváme dost gólů. S tím jsem spokojený a jsem rád, že jsme také konečně proměnili pokutový kop. Jinak jsme si ale nechali dát zbytečně dva góly. Herní projev však byl znovu velice slušný. Myslím, že se nemusíme bát žádného soupeře," vyzdvihl Vlastimil Petržela, trenér Baníku.

Navrátilec Vošahlík v Edenu nezůstane

Sešívaní se rehabilitovali za středeční porážku 0:2 s Ústím nad Labem a v posledním utkání před odjezdem na soustředění do Španělska zdolali Vyšehrad 5:1. Dvakrát se trefil reprezentační útočník Milan Škoda.

"Prohráli jsme s Ústím a teď jsme samozřejmě chtěli vyhrát. To se nám povedlo. Je to však pořád příprava, nic jiného. Dopoledne jsme měli normálně trénink a odpoledne hráli," poukázal trenér Dušan Uhrin mladší. Ve Španělsku slávisté sehrají čtyři přípravná utkání.

Slavia zúžila nabitý kádr o tři hráče. Ofenzivní záložník Jan Vošahlík má svolení najít si nové angažmá, mladík Daniel Souček se vrátil k juniorce a obránci Marku Kodrovi hledá klub hostování. Vošahlík se vrátil z ročního hostování v Kazachstánu, ale místo si nevybojoval.

Přípravná fotbalová utkání:
Ve Vyškově: Zbrojovka Brno - Baník Ostrava 3:5 (1:2)
Branky: 31. a 70. z pen. Zavadil, 56. Michal Škoda - 17. a 46. Hrubý, 22. Ožvolda, 61. Červenka z pen., 82. Helešic.
Brno: Halouska - Jakub Šural, Košťál (75. Frelih), P. Buchta, Keresteš - Zoubele (75. Vávra), Weber (63. Kučera), Malík (57. Lacko), Lutonský (57. Přichystal) - Zavadil (75. R. Buchta) - Michal Škoda. Trenér: Kotal.
Ostrava: Šrom - Sukup (61. Vengřinek), Lásik, Honiš, Dostál (46. Lučič, 57. Granečný) - Matěj (82. Foltyn), Hrubý, Ožvolda - Mondek, O. Šašinka (57. Červenka), Holzer (70. Helešic). Trenér: Petržela.
Praha-Eden: Slavia Praha - Slavoj Vyšehrad 5:1 (3:0)
Branky: 14. a 35. Milan Škoda, 38. Zmrhal, 50. Hušbauer, 57. Bořil - 71. Madej.
Slavia: Pavlenka (46. Berkovec) - Bořil (57. Mikula), Frydrych, Bílek (46. Latka), T. Jablonský (67. Černý) - T. Souček - Mihalík (46. M. Vukadinovič), Hušbauer (57. Barák), Zmrhal (57. Štohanzl) - Mešanovič (67. Linhart), Milan Škoda (46. Kuchta). Trenér: Uhrin.
V Turecku: Viktoria Plzeň - Ludogorec Razgrad 1:2 (0:1)
Branky: 56. Holenda - 28. Marcelinho, 52. Angulo.
Plzeň - I. poločas: Bolek - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Vaněk, Hrošovský - Kopic, D. Kolář, Končal - Ďuriš.
II. poločas: Bolek - Rajtoral, Kučera, Hejda, Končal - Petržela, Suchan, Hořava, Kovařík - Holenda, Krmenčík. Trenér: K. Krejčí.

Reklama