Hlavní obsah

Příbram by mohli posílit Mudra a lotyšský reprezentant Šabala

Fotbalisté Příbrami by mohli získat zajímavou posilu v podobě lotyšského reprezentačního útočníka Valerijse Šabaly. Bývalý hráč Jablonce ve středočeském celku trénuje a čeká, zda se Příbrami povede domluvit s Bruggami na jeho hostování. O místo v kádru bojuje také krajní obránce Jan Mudra, který naposledy hrál za Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lotyš Valerijs Šabala (v bílém dresu) v utkání kvalifikace ME 2016 proti Česku.

Článek

Jednadvacetiletý Šabala dal za lotyšskou reprezentaci osm branek a je aktuálně druhým nejlepším střelcem národního týmu. Loni na jaře se snažil prosadit v Jablonci, hned v prvním utkání dal Slovácku dvě branky, ale postupně se vytratil. Na podzim hostoval v polské Legnici.

"Na pozici klasického útočníka je tu pouze Roman Bednář, a tak prezident klubu pan Starka přivedl na přípravu Valerijse Šabalu, kterého známe z lotyšské reprezentace a z jeho působení v Jablonci. O jeho hostování vedení klubu jedná," řekl trenér Pavel Tobiáš.

Šestadvacetiletý Mudra by měl zvýšit konkurenci na kraji obrany. Odchovanec Plzně dosud v dresu Znojma a Liberce nasbíral 53 ligových startů. "V týmu nám chybí krajní obránci, protože máme vlastně jen Suse a Divíška, a tak by se nám fotbalista, jako je Honza Mudra, moc hodil. Několikrát jsem ho viděl hrát a mohl by být pro nás platným hráčem," dodal Tobiáš.

Reklama

Související témata: