Hlavní obsah

Brazilci z Razgradu příliš silným soupeřem, Krejčího mrzí Končalovo zranění

Fotbalisté Plzně se rozloučili se soustředěním v Turecku porážkou 1:2 s bulharským mistrem Ludogorcem Razgrad. Český mistr tak prohrál i druhý duel na turecké půdě, předtím podlehl Duisburgu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic.

Článek

Kouč Karel Krejčí nachystal svým svěřencům v Turecku především kondiční tréninky, což bylo na herním projevu znát. Plzeňským hráčům chyběla lehkost a často byli později v soubojích.

„Na současné období, myslím si, možná až příliš kvalitní soupeř. Razgrad má ve svých řadách spoustu cizinců, především jejich Brazilci se jeví velmi dobře. Před zápasem jsem upozorňoval, že to bude úplně jiné utkání než proti Duisburgu a že soupeř bude silný v kombinaci, což se potvrdilo," řekl Krejčí pro klubový web Viktorie.

„První poločas mě trochu zklamal. Ale za druhou půli bych kluky pochválil. Měla slušné tempo a v této fázi přípravy se jednalo o dobrý zápas. Výsledek v tomto období nehraje takovou roli, zápas s takto kvalitním soupeřem bychom v domácích podmínkách mohli jen těžko sehrát," hodnotí Krejčí. „Mrzí mě zranění Matěje Končala, kdy ho soupeř dohrál bez míče. Momentálně čekáme na výsledky vyšetření," dodal plzeňský trenér.

„V Turecku jsme odvedli kus práce. Teď nás čekají čtyři dny doma na umělce a pak bude následovat herní soustředění na Maltě, kde neslevíme z intenzity, ale objemy tréninků nebudou takové, jako tady. Tam také začneme ladit sestavu a formu na první jarní kolo na Slovácku," avizuje Krejčí.

Reklama

Související témata: