Hlavní obsah

Štípek a Suchan se vracejí do Příbrami, naopak Končal v Plzni zůstává

Plzeň
Aktualizováno

Několik dnů před odjezdem na herní soustředění zužuje fotbalová Viktoria Plzeň kádr. Na Maltu již s týmem neodcestují David Štípek a Jan Suchan. Oba mladíci si na jaře prodlouží hostování v Příbrami, kde odehráli již podzimní část sezóny. V Plzni naopak zůstává Matěj Končal, který se do Viktorie také vrátil od Litavky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Štípek (vpravo) bude i na jaře oblékat dres Příbrami.

Článek

Plzeň si Štípka se Suchanem stáhla do přípravy, teď je do Příbrami zase na další půlroční hostování vrací.

„Trenér chtěl oba mladé hráče vidět v tréninku i v zápasech, určitě nezklamali. Potvrdili, že jsou to perspektivní fotbalisté, ve kterých má Viktoria velkou budoucnost. V tuto chvíli by však v dresu Plzně nedostávali tolik herních příležitostí. Příbram projevila o jejich návrat do týmu velký zájem," vysvětluje Adolf Šádek, generální manažer Viktorie.

Z trojlístku navrátilců z Příbrami tak v Plzni zůstává jen Matěj Končal. „Je rychlostním typem fotbalisty, šikovných leváků navíc v lize příliš neběhá. O své místo se bude muset poprat, nicméně v nabitém jarním kalendáři určitě šanci dostane," avizuje Šádek.

Viktoria odlétá na Maltu ve čtvrtek a na herní soustředění s ní zamíří také dva mladíci z juniorky, Petr Průcha a Lukáš Provod. „Potřebujeme doplnit počet hráčů na ideální tréninkové stavy, oba si navíc za své výkony a fotbalovou poctivost šanci zaslouží," říká Šádek.

Reklama

Související témata: