Hlavní obsah

Ostravští ultras ukončili bojkot, Baníku budou fandit i doma

Ostrava

Bojkot domácích utkání Baníku ze strany podstatné části ostravských fanoušků končí. Ti od začátku jarní části loňské sezóny odmítali na protest proti bývalému vedení klubu navštěvovat domácí zápasy a Baník podporovali jen při zápasech venku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fanoušci Baníku

Článek

„Zásadní důvody bojkotu pominuly s odchodem minulého vedení. O těch dlouhodobějších, stejně jako o personálních změnách v klubu, jsme měli v uplynulých dnech možnost jednat se zástupci klubu v čele s panem Brabcem," zveřejnili ostravští ultras na svých webových stránkách.

Ostravští příznivci vyhlásili bojkot domácích zápasů loni v únoru při posledním přípravném zápase na ligu proti slovenské Myjavě. Důvodem byly neshody a způsob řízení klubu bývalým majitelem Petrem Šafarčíkem. Výhrady měli také k ceně a způsobu distribuce vstupenek. „Vedení klubu je nekompetentní a netransparentní, říkají lži a polopravdy," vytýkali loni Šafarčíkovi ostravští fandové. Sektory domácích vlajkonošů tak zůstaly prázdné po celý loňský rok jak na stadiónu na Bazalech, tak od nové sezóny i na Městském stadiónu ve Vítkovicích.

„Atmosféra na utkáních Baníku hraných na Městském stadiónu ve Vítkovicích bude od této chvíle pod taktovkou Ultras," oznámili ostravští fandové. Své sektory D5 a D6 na vítkovickém stadiónu budou moci vlajkonoši Baníku obsadit za dva týdny. V sobotu 6. února v generálce na jarní část Synot ligy hostí Baník slovenský Spartak Trnava.

Žižkov chce po Baníku 60 miliónů

Nového majitele má po podzimu poslední tým Synot ligy Baník od začátku ledna, kdy od Šafarčíka odkoupil 95 procent akcií klubu podnikatel z Havířova Václav Brabec. Následně získal i zbylých pět procent od občanského sdružení TJ FC Baník Ostrava.

První, do čeho se po převzetí klubu pustil, je vleklý spor s Viktorií Žižkov, kvůli kterému má Baník už poněkolikáté zablokované přestupy. „Tohle je první věc, kterou musím vyřešit," uvedl 50letý Brabec. Baníku stačí k odblokování přestupů zaplatit Žižkovu 8,5 miliónů korun za přestupy Zdeňka Koukala a Josefa Hušbauera z roku 2010. Tím ale zřejmě celý spor neskončí. Současný ředitel Viktorie Jiří Rýva chce po Baníku dalších zhruba 60 miliónů korun za další pokuty, penále a úroky vypočítávané z původní sumy. To ale Brabec odmítá zaplatit.

Reklama

Související témata: