Hlavní obsah

Střelec, kam se podíváš. Už jen poslední z posil Slavie nedala gól!

Praha

Čekání na první gól v sešívaném dresu je dlouho netrýznilo. Zimní posily fotbalové Slavie berou úvodní zápis do střelecké listiny hopem. Z osmi nových tváří jich hned šest již skórovalo. Od brankáře Pavlenky se vstřelené góly samozřejmě nečekají, a tak už zbývá jen slovenský talent Mihalík. Má ovšem alibi, do Edenu přišel poslední a momentálně nehraje kvůli drobnějšímu zranění.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie - záložník Josef Hušbauer.

Článek

Během dne dotáhli téměř miliardový přestup známého Brazilce Ramirese z londýnské Chelsea. Pak ale fotbalisté čínského týmu Ťiang-su Suning schytali v přípravném duelu ve Španělsku krutý debakl od pražské Slavie. Když mladý Barák uzavíral skóre na 5:1, mohli si fanoušci sešívaných libovat, že další z plejády posil má za sebou první trefu v červenobílém dresu.

Doma se jim to hrálo, slávisté se v úvodních šesti zápasech přípravy utkali výhradně se soupeři z nižších českých soutěží. Kvalitnější protivníky si nechali až na soustředění poblíž milionářské Marbelly. A Daniel Petrescu, bývalý rumunský reprezentant a hráč Chelsea, netrénuje v Ťiang-su žádné nazdárky.

Vedle Baráka se z posil trefil i Železník. „Mám radost z každého gólu, ať jde o ligu, pohár nebo přípravu. Je dobré, že jsme dali další góly a vyhráli. V přípravě nás to posune zase dál," usmívá se Lukáš Železník v rozhovoru pro klubovou televizi.

Trefy zimních posil Slavie v přípravě:
2 - Josef Hušbauer (Sparta)
2 - Lukáš Železník (Zlín)
1 - Muris Mešanovič (Jihlava)
1 - Jan Bořil (Mladá Boleslav)
1 - Antonín Barák (Příbram)
1 - Zdeněk Linhart (České Budějovice)
0 - Jaroslav Mihalík (Žilina)
0 - Jiří Pavlenka (Baník - brankář)

Zaměřili se na produktivní hráče

Sešívaní nechtějí být věčně závislí jen na gólech kanonýra Škody. Po vydatné čínské investici se tak v první masivní vlně posilování zaměřili na produktivní hráče.

Sparťan Hušbauer si před dvěma lety za 18 gólů jako první záložník v samostatné lize nasadil na hlavu korunu krále střelců. Mešanovič v Jihlavě a Železník ve Zlíně stihli na podzim po osmi trefách, takže pokud si ve Slavii vybojují místo a budou hrát pravidelně, klidně mohou na jaře stíhat jedenáctigólové lídry Ďuriše a Lafatu...

A jsou tady také mladé pušky z Lavičkovy reprezentační jedenadvacítky. Příbramský Barák se na podzim v lize rychle rozkoukal a dal tři góly, budějovický Linhart působil ve druhé lize. Ofenzivní výpady patří k výbavě beka Bořila. Slovenský talent Mihalík se pak na podzim v Žilině trefil šestkrát.

Škodovi slibují Čínu

Pokud padla zmínka o Škodovi, kanonýra v úvodu přípravy zbrzdilo menší zranění. Jakmile však naskočil do zápasů, rychle nasadil své obvyklé tempo - v posledních dvou duelech nasázel po dvou brankách.

Reprezentační útočník byl hodně zahořklý, že mu Slavia nedávno zatrhla možnost odejít do Emirátů. Vedení však bombarďákovi slibuje ještě lepší angažmá ve spřátelené asijské zemi.

„Po dnešku jsem si jist, že Milan Škoda dostane nabídku z Číny, která bude lepší pro něj i pro klub než ta z Emirátů. Na to si vsadím!" uvedl po kanonádě proti Ťiang-su na Twitteru člen dozorčí rady Jaroslav Tvrdík, který v Edenu zastupuje majoritního vlastníka CEFC China.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články