Hlavní obsah

Kováč v létě ukončí kariéru, s Křetínským si domluvil jinou roli ve Spartě

Aktualizováno

O budoucnosti má celkem jasno. Fotbalista Sparty Radoslav Kováč v rozhovoru pro klubovou televizi na soustředění ve Španělsku uvedl, že po sezóně ukončí kariéru. Šestatřicetiletý bývalý reprezentant ovšem i poté zůstane na Letné, jen zatím neříká, v jaké funkci. „S panem Křetínským jsem domluvený na nějaké věci, kterou zatím nechci komentovat. V létě se všechno dozvíte,“ usmívá se.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský stoper Radoslav Kováč (vlevo) se snaží dostat k míči přes neapolského útočníka Gonzala Higuaína.

Článek

Na soustředění v Jerezu nechybí, na místo v základní sestavě už ovšem neaspiruje. Radoslav Kováč prakticky celý podzim promarodil kvůli zranění achillovky. Teď dohání manko, aby si na jaře mohl ještě zahrát.

„Jsem tady jako pátý stoper a vím, jaká moje situace je. V létě na 99,9 procent, spíš na 100 procent skončím s kariérou. Jsem rád, že můžu zase začít trénovat s kluky a užiju si tři měsíce radosti," plánuje populární Kovi.

Během bohaté kariéry působil v Rusku, Anglii i Švýcarsku a ve Spartě plynule přechází z hráčské do mentorské role. „Jsem tu spíš pro kluky, abych jim pomohl, poradil, když se někdo na něco zeptá, dělal jim sparingpartnera. Trenérovi se snažím hodně pomáhat v kabině," popisuje bývalý hráč Olomouce, Spartaku Moskva, West Hamu, Basileje a Liberce.

Smlouva od začátku směřovala i do budoucnosti

S majitelem klubu se dohodl, že po letním ukončení kariéry na Letné zůstane. „Jsme domluveni s panem Křetínským na nějaké věci, kterou nechci vyloženě komentovat. Počkejme, až skončím," culí se třicetinásobný reprezentant, který má na kontě v české lize 230 zápasů a sedm branek.

S nabídkou větší perspektivy se ostatně z Liberce do Sparty vracel. „Cítil jsem, že nabízený kontrakt směřuje i do budoucnosti, a věděl jsem, že moje role se mění. Není to už tak moc o fotbale, ale o tom, abych pracoval s kabinou a vzal si za své i mentorskou práci. Tak jsem to pochopil," poukazuje.

Během jara by se samozřejmě na trávníku ještě rád objevil. „Pořád jsem tady, je mi šestatřicet, a jsem moc rád za to, že jsem zpátky. Sparta je velký klub a všichni, kdo za ni hrají, by si toho měli vážit. Je tu obrovský potenciál, který musíme probudit. To je výzva pro mě i pro kluky, a byl bych šťastný, kdybychom to dovedli do úspěšného konce," naznačuje Kováč, že se touží loučit mistrovským titulem.

Reklama

Související témata: