Hlavní obsah

Klokani trumfli Plzeň, po roce znovu obrali Pivarníkův Rapid

Side

Po roce si znovu zopakovali remízu 2:2 s osudovým klubem svého kouče. V roce 1996 vyhrál Roman Pivarník s Rapidem rakouský titul jako hráč a o deset let později se do Vídně vrátil ještě jako asistent. Fotbalisté Bohemians 1905 teď na úvod tureckého soustředění dotáhli proti kompletnímu Rapidu dvoubrankovou ztrátu a připsali si hodně cenný výsledek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians 1905 Roman Pivarník si remízy s Rapidem náležitě cení.

Článek

Klokani loni plichtili s Rapidem v Beleku a odveta po roce v Side skončila znovu 2:2.

„Rapid se za rok posunul zase o kus dál. Mužstvo má stabilizované a na podzim jsme viděli, jak dominoval proti Plzni. My dáváme tým zase dohromady a remíza je vzhledem ke kvalitě soupeře hodně cenná," pochvaluje si Roman Pivarník v rozhovoru pro klubovou Bohemka TV.

Rakouský vicemistr narazil na Plzeň ve skupině Evropské ligy. Ve Vídni vyhrál 3:2 a ve Štruncových sadech 2:1, takže zatímco Viktorii připravil o postup, sám skupinu E vyhrál a v prvním kole vyřazovací části narazí na atraktivní Valencii.

Po roce zase stejný průběh

„Rapid končí soustředění, zápas pro něj byl generálkou na ligu. My si po cestování ještě zvykali na zdejší terén," poukazuje Pivarník po prvním duelu v Antalyi.

Vídeňský tým vedl již o dva góly, v nastavení první půle ale snížil Mikuš.

„Gól do šatny nás povzbudil. Zápas měl vlastně stejný průběh jako loni. Rapid držel míč a my hráli na brejky. Dva nám vyšly a dali jsme z nich gól," líčí Matúš Mikuš.

O vyrovnání se postaral David Bartek - tři minuty poté, co čtvrt hodiny před koncem vystřídal právě Mikuše...

Přípravné fotbalové utkání v Turecku:
Bohemians Praha 1905 - Rapid Vídeň 2:2 (1:2)
Branky: 45.+1 Mikuš, 78. Bartek - 8. Jelič, 30. z pen. Schwab.
Bohemians: Zlámal - Čögley, Šmíd, Gajič, Švec - Jirásek, Jindřišek (46. Hradecký), Hubínek - Acosta (46. Schick), Mosquera - Mikuš (75. Bartek). Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: