Hlavní obsah

Fotbalová Slavia kvůli ptačí chřipce nepojede do Turecka

Fotbalisté pražské Slavie neodletí na herní soustředění do turecké Antalye, kam se měli vypravit 23. ledna. Vedení klubu plánovaný přípravný kemp zrušilo kvůli obavám z ptačí chřipky, kterou se v zemi podle posledních informací nakazilo zhruba dvacet lidí. Tři sourozenci nemoci podlehli. Místo tureckého soustředění slávisté zamíří do Německa.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Fotbalisté Slavie mění plány se soustředěním.

Článek

"Po vyhodnocení situace jsme se rozhodli změnit plány. Nechceme ohrozit tým," uvedl tiskový mluvčí klubu Alexandr Kliment. Slavia tak koncem ledna odjede do fotbalového centra v Parchimu, které leží 80 kilometrů od Berlína. Mužstvo by se tam mělo utkat s Hansou Rostock, Erfurtem, Kielem a dánským Esbjergem.

"I když je nebezpečí přenosu nákazy z člověka na člověka minimální, nemůžeme vyloučit přenos z infikovaných zvířat. Riziko je malé, je ale lepší mu předejít," řekl klubový lékař Miloš Barna.

Stejný krok jako vedení Slavie dnes učinili funkcionáři bukurešťských celků Rapidu a Dinama, Temešváru a Vasluje. Z totožného důvodu podle televizní stanice Realitatea přeložili přípravné kempy na Kypr, do Itálie a Španělska. Ptačí chřipka byla potvrzena i ve 23 obcích v Rumunska, ale na rozdíl od Turecka tam nejsou hlášeny žádné případy nákazy mezi lidmi.

Do turecké ligy v těchto dnech míří jeden fotbalista z české ligy za druhým, příznivé klimatické podmínky v zemi využívá řada klubů. V současnosti například trénuje v Kemeru s Borussií Dortmund Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: