Hlavní obsah

Paclík: Do finančních dostihů, které předváděly Sparta se Slavií, se nepřidáme

Valletta

Po letech aktivity na přestupovém trhu fotbalová Plzeň v zimě mlčí. Kádr lídra Synot ligy se prakticky nezměnil, Viktoria jen prodala stopera Václava Procházku do Turecka. „Neměli jsme potřebu nakupovat. Nehledě na to, že v české lize ani žádné potencionální posily nevidíme," řekl majitel klubu Tomáš Paclík.

Foto: fcviktoria.cz

Majitel Viktorie Tomáš Paclík a vpravo generální manažer Adolf Šádek v létě představili poslední velkou posilu - Jana Kopice.

Článek

Mocné nákupy Slavie (8 posil), i dva nadstandardní transfery Sparty, která kromě angažování Ondřeje Zahustela svedla s červenobílými vítěznou bitvu o reprezentanta Josefa Šurala, plzeňského bosse nechávají klidným.

„Do finančních dostihů, které předváděly Sparta se Slavií, se přidávat nebudeme. Neúčastnili jsme se jich ani v minulosti," podotkl Paclík s tím, že objem investic je na stejné úrovni jako v minulých letech.

„Tentokrát je používáme na dobudování stadiónu, což je naše priorita. Na sportovních ambicích se však nic nemění. A kdybychom si mysleli, že potřebujeme posílit, tak se budeme snažit přivézt hráče na konkrétní pozice," prohlásil Paclík.

Pokud by tato situace nastala, vydala by se Plzeň osvědčenou česko-slovenskou cestou. Testování několika fotbalistů z ciziny nebylo přínosné. „Na rovinu, nemůžeme si dovolit skauting na takové úrovni, abychom zahraniční hráče dobře poznali. Rozhodně nehodláme nakupovat na základě různých doporučení nebo záznamů na DVD," dodal Paclík.

Reklama

Související témata: